Magazin

Srbija – Nećete vjerovati ko brani Tijaninog ubicu!

Napisao admin

Dragan Đurić (34), mesar iz Surčina, koji je mučki u noći između 25. i 26. jula u Bajmoku ubio tinejdžerku Tijanu Jurić (15), promijenio je branioca, pa ga sada zastupa nekadašnji advokat Slobodana Miloševića, eksluzivno saznaje Alo.rs.


Ubica (Foto: Ekskluziva)

Kako saznaje Alo.rs, Đurić je jučer angažovao beogradskog advokata Viktora Gostiljca, koji je svojevremeno bio u timu Miloševićeve odbrane u Hagu.

– Đurić je preko svog okruženja kontaktirao advokata Gostiljca i lično mu potpisao punomoćje. Sud će razriješiti njegovog dosadašnjeg advokata Dragana Milesunića iz Subotice, koji mu je dodijeljen po službenoj dužnosti – rekao je izvor Alo. rs.

Advokat Viktor Gostiljac potvrdio je da je novi branilac Đurića.

– Potvrđujem Vašu informaciju da sam preuzeo odbranu Dragana Đurića. Pitanje zbog čega sam prihvatio odbranu smatram suvišnom. Duboko vjerujem u princip da svako ima pravo na odbranu, a obzirom da je Srbija pravna država, taj princip će se poštovati i u ovom slučaju. I ovaj postupak koji se vodi protiv Đurića se mora odvijati na zakonit način i postaraću se da zakon u tom smislu ne bude povrijeđen. Sa okrivljenim sam se susreo jedanput i ta komunikacija se odvijala na minimalnom nivou. Još nisam izvršio uvid u predmet i ne mogu da dajem bilo kakve komentare – izjavio je danas advokat Viktor Gostiljac.

Subotički Advokat Dragan Mileusnić rekao je da još nije obaviješten o tome da više nije advokat Dragana Đurića.

Gostiljac, između ostalog, brani i Igora Tuđmana (34), unuka brata bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana, koji služi kaznu zbog razbojništva u Sremksoj Mitrovici, a bio je advokat i Leonida Lea Milivojevića, bivšeg pripadnika “crvenih beretki“, u procesu za ubistvo Ivana Stambolića i za zločin na Ibarskoj magistrali.

alo.rs

Komentari

komentara