Magazin

Najugroženiji stanovnici – Pogledajte kako se krade humanitarna pomoć iz Doma učenika u Doboju (VIDEO)

Napisao admin

U posljednjih nekoliko dana mnogo se govorilo o krađi humanitarne pomoći koja je trebala stići do najugroženijih stanovnika pogođenih poplavama.


Ovaj put objavljen je snimak na televiziji BN na kojem se vide osobe kako na zadnji sporedni izlaz iznose humanitarnu pomoć iz Doma učenika u Doboju.
Na snimku, koji je kako tvrde u pomenutoj televiziji, neko dostavio redakciji, vidi se kako za sada nepoznate osobe, ubacuju pakete vode u vozilo te kako to isto vozilo u večernjim satima natovareno odlazi iz dvorišta Doma učenika .

Sve ovo, kako tvrdi gledatelj BN televizije koji im je i dostavio snimku, događalo se prije nekoliko dana.

”Na snimkama se vidi privatno vozilo s jasno vidljivim brojem tablica kako ubacuje vodu i dječije pelene. Isto to vozilo ponovo u večernjim satima uzima nove količine humanitarne pomoći. Ostale snimke pokazuju ponovo nove osobe koje iz Doma učenika Doboj ubacuju više kutija humanitarne pomoći što je morbidno, ako se zna da pomoći nema ni za one najugroženije”, navela je BN televizija.

Dodaje se kako se za to vrijeme, građanima Doboja koji dođu na vrata Doma učenika, ”govori da je radno vrijeme do 11 sati ili da mogu dobiti samo sojino mlijeko”.

Uprkos tome štu su vlasti naredile strogu kontrolu donacija, a tužiteljstvo iskazalo spremnost za najoštrije kažnjavanje preprodavača pomoći, situacija je očigledno na terenu potpuno drugačija.

magazin.ba

Komentari

komentara