Magazin

Sedmični horoskop do 18. januara 2021. godine: Sedmica u kojoj biste mogli da pronađete riznicu romantične ljubavi

Napisao H. H.

Horoskop – Sedmica velikih izazova, ali i sreće u ljubavi!

Sedmični horoskop od 11. do 18. januara 2021. godine!

Ovo je zanimljiva, složena i pomalo čudna nedjelja, koji ima istaknute i dobre i loše strane. Među dobrima je trigon Venere i Urana, egzaktan u srijedu. On može dodatno začiniti postojeće veze ili donijeti nešto novo, uzbudljivo i drugačije. Zato ostanite otvoreni za neobične mogućnosti na neočekivanim mjestima i mogli biste otkriti riznicu potencijala za ljubav i romantičnost. A kako sljedeći dan Uran završava retrogradni hod i kreće napred, stvari bi mogle biti naročito neobične ili neočekivane.

S druge strane, u srijedu je egzaktan i kvadrat Marsa i Saturna (ali njegovo se djelovanje osjeća već otprilike sedam dana), koji može donijeti osjećaj frustriranosti i pogrešno usmjeren bijes. Za dobrobit svojih odnosa s drugim ljudima pazite na svoje ponašanje te se smirite na vrijeme osjetite li navalu bijesa.

Ovo nije sedmica za naglo upadanje u bilo kakvu ličnu situaciju ili izletanje iz nje. Jer, u nedjelju je egzaktan kvadrat Jupitera i Urana. Iako bi vam on mogao dati podsticaj za proboj iz izazovne situacije, to bi uskoro moglo pokazati i svoju lošu stranu.

Imajte na umu i da sedmica počinje konjunkcijom Merkura i Jupitera, a potom je Merkur u kvadratu s Uranom. Donesete li loše odluke, nemojte očekivati da ćete se lako izvući iz njih. Zbog svega ovoga, budite oprezni i o svemu dobro promislite.

Ponedjeljak

Glavni događaj: Mjesec u praktičnom Jarcu, u povoljnom odnosu sa Marsom; Merkur u konjunkciji s Jupiterom

Šta se može očekivati: Energija Jarca odlična je za početak sedmica jer vas motiviše i inspiriše, a dodatan podsticaj daju ostali povoljni uticaji.

Šta treba učiniti: Prihvatite se rješavanja stavki sa svog spiska zadataka.

Šta ne treba učiniti: Nemojte zaboraviti naći vremena za odmor i opuštanje.

Utorak

Glavni događaj: Merkur u kvadratu s Uranom

Šta se može očekivati: Ovaj bi uticaj mogao donijeti originalne misli i kreativna rješenja za probleme ili izazove, ali moguća je i tjeskoba.

Šta treba učiniti: Ovo je odličan dan za istraživanje ili iskušavanje novih tehnologija. Da biste umirili tijelo i um, vježbajte jogu.

Šta ne treba učiniti: Nemojte se zaplesti u previše razmišljanja o nekim stvarima jer bi to moglo izazvati tjeskobno raspoloženje.

Srijeda

Glavni događaj: Mlad Mjesec u Jarcu, u konjunkciji s Plutonom

Šta se može očekivati: Ovim se mladim Mjesecom sadi sijeme koje će se otkriti već za idućeg punog Mjeseca. Danas obratite pažnju na znakove koji se pojave.

Šta treba učiniti: Ovaj je mlad Mjesec sjajan za manifestaciju, zato sastavite spisak stvari koje želite privući u svoj život.

Šta ne treba učiniti: Nemojte se prepuštati mračnim mislima – radite Mjesečevim kamenom kako biste iskoristili lunarne energije.

Četvrtak

Glavni događaj: Mjesec u progresivnoj Vodoliji

Šta se može očekivati: Vodolija vas podstiče na inventivno razmišljanje i nov pristup daljim problemima.

Šta treba učiniti: Ovo je odličan dan za razmjenu mišljenja s akolegama ili voljenim osobama.

Šta ne treba učiniti: Nemojte se bojati iskazati svoju naklonost i poštovanje onima koje volite.

Petak

Glavni događaj: Mjesec ulazi u Ribe

Šta se može očekivati: Danas su vjerovatni pojačana osjetljivost i introvertiranost, živa mašta i sklonost sanjarenju.

Šta treba učiniti: Maštovitost usmjerite u neku kreativnu aktivnost, a potrebu za uranjanjem u svoju suštinu lakše ćete ispuniti meditacijom i kontemplacijom.

Šta ne treba učiniti: Danas nemojte donositi važne odluke i riješavati praktične stvari.

Subota

Glavni događaj: Mjesec u harmoniji s Venerom

Šta se može očekivati: Srce vam je puno ljubavi – podijelite je sa ljudima oko sebe. Vaša bi pozitivnost nekome mogla ulepšati dan.

Šta treba učiniti: Širite ljubaznost gdje god možete; na kraju dana osjećat ćete se optimističnije i samopouzdanije.

Šta ne treba učiniti: Nemojte zaboraviti ljubav za sebe. Da biste si u svako vrijeme podigli raspoloženje, pomoći će vam afirmacije.

Nedjelja

Glavni događaj: Mjesec u Ribama, Jupiter u kvadratu s Uranom

Šta se može očekivati: Jupiter je velikodušan, dok Uran donosi iznenađenja: mogući su sretni obrati i neočekivano obilje.

Šta treba učiniti: Radite citrinom kako biste povećali svoju privlačnu energiju i privukli obilje.

Šta ne treba učiniti: Nemojte previdjeti male dobitke i pobede – budite zahvalni za bilo kakav oblik sreće, prenosi “Sensa“.

Komentari

komentara