Magazin

Horoskop – Škorpija i Ovan su ljubomorni, a Vodolija najmanje sumnja

Napisao admin

Pripadnik niti jednog horoskopskog znaka nije imun na ljubomoru, no intenzitet i način pokazivanja su različiti. Dok je Škorpion u tome najgori, Vodolija je najblaža.


Ljubomora (foto: cure.ba)

Ovan je najstrastveniji u izljevima ljubomore

Pripadnici ovog znaka imaju problem s apsolutnim povjerenjem, zbog čega pomno prate poteze svog partnera i analiziraju ih. Na pojavu sumnje reaguju impulsivno i trenutno, bez obzira gdje se i pred kim nalaze. Budući da su hiroviti, od Ovnova možete očekivati svašta – od bacanja tanjira od gađanja prstenom, pa čak i prijetnje. Ipak, ako se ponašate korektno i demantujete njihove sumnje dokazima, ljubomora će nestati.

Bik je pravi istražitelj, a ljubomorom može gušiti

Iako su pripadnici ovog znaka dobroćudni i teže harmoničnim vezama, pobudite li njihovu sumnju očekujte i teško nepovjerenje. Iako neće brzati sa zaključcima, Bikovi će pomno istražiti jeste li ili namjeravate prevariti, a tada očekujte teške riječi, jer mrze osjećaj gubitka kontrole. Tada će vam postaviti jasne zabrane i odrednice ponašanja, a sve kako bi spasili odnos.

Blizanci sumnjaju zbog vlastitog ponašanja

Iako nisu naročito skloni ljubomornim scenama, pripadnici ovog znaka sumnjat će u partnerovu vjernost jer i sami dosta flertuju. Ipak, ostat će smireni i navoditi partnera da se sam otkrije u nevjeri, no neće biti srećni dokaže li se da je istina. Koliko god ljubomora loša, ako Blizanac nije nimalo ljubomoran, to je i znak da se poprilično ohladio.

Ljubomorni Rak se ponaša kao dijete

Hipersenzibni pripadnici ovog znaka potpuno su predati ljubavi, a iako nisu skloni pesimističnim razmišljanjima o prevari, jako će ih dodirnuti svaka prijetnja njihovoj vezi. Durenje, pogledi ispod oka i ignorisanje tipična su reakcija ljubomornih Rakova. Ipak, ti će ih osjećaji brzo proći jer ne žele svojim ponašanjem uzrokovati daljnje udaljavanje. Pronađu li dokaz nevjeri, to podnose najgore od svih znakova.

Lav je više posesivan nego ljubomoran

Pripadnici ovog znaka poprilično su skloni ljubomori, no ona nije tako gruba kao kod drugih znakova i često izgleda samo kao potvrda ljubavi i njihovog interesa. Najčešće su ljubomorni zbog povrijeđenog ponosa, prevelikih očekivanja od partnera ili iz straha da ih on ne voli dovoljno, a prevare se više plaše zbog udarca svom egu nego izdaje ljubavi.

Djevice uživaju u istraživanju partnera i njegovih propusta

Djevice, slično kao i Bliznaci, u partnerovu vjernost sumnjaju prvenstveno jer same vole privlačiti tuđe poglede, pa pretpostavljaju da to čini i njihov partner. Da li im partner povoda za ljubomoru, pripadnici ovog znaka pomno će istražiti njegovo ponašanje, a bit će potrebno i jako puno uvjeravanja da nije tako kako se čini.

Vaga je sumnjičava, ali racionalna

Vage nisu sklone ljubomori, no partner koji iskušava njihovu toleranciju očekuje teška situacija. Osjete li se ugroženima, one će racionalno uzeti u obzir sve što znaju te postati nepredvidive i opasne. Iako će se činiti naizgled mirni, pripadnici ovog znaka osvetit će vam se zbog pozicije u koju ste ih doveli.

Škorpije su prvaci u ljubomori

Poslovično, Škorpije su najviše ljubomoran znak Zodijaka, iako postoje izuzeci. Uglavnom, kod iskazivanja ljubomore nisu nimalo taktični, ne biraju riječi i mogu se osjećati izdato zbog stvari na koje druge ne bi reagovali. Teško će otvoreno priznati ljubomoru riječima, no ona će se jasno iscrtavati na njihovim licima.

Strijelac odmah rješava problematične situacije

Pripadnici ovog znaka nemaju vremena niti strpljenja sačekati kako će se situacija odvijati i partnera uloviti u mogućoj zamci nevjere, već će odmah reagovati i reći što im smeta. Tako se čak žele i zaštititi, jer znaju da preko dubljih izdaja ne mogu preći niti uz najbolju snagu volje.

Jarac se zbog ljubomore povlači u sebe

Pripadnici ovog znaka rijetko sami sebi priznaju da su ljubomorni, a najviše se vode pitanjem svog dostojanstva i je li ono netaknuto. Ako su ljubomorni, postaju hladni, zatvoreni i proračunati, no neće požurivati sa svojim reakcijama. Ipak, pronađu li konkrentne dokaze prijevare, tada zauvijek zatvaraju svoja vrata partneru. Ako ju i osjeća,

Vodolija ljubomoru vješto prikriva

Pripadnici ovog znaka po svojoj prirodi imaju puno povjerenja u partnera, ponajprije jer im je on svojim prethodnim ponašanjem morao dokazati ljubav. Ako je prošao taj test, rijetko će biti meta ljubomore koju Vodolija smatra najgorim osjećajem u ljubavi. Zbog toga i sami pogođeni ljubomorom o tome ćute i trude se što prije zaboraviti.

Ribe su više nesigurne nego ljubomorne

Pripadnici ovog znaka u ljubavi se potpuno predaju, a zbog toga su i kao partneri vrlo ranjivi. Osjete li ljubomoru, zbog nesigurnosti će njene uzroke tražiti u sebi i potiho patiti. Iako se svim srcem trude partneru oprostiti na prestupu, njihova im nesigurnost to ne dopušta, pa je velika ljubomora siguran put u kraju odnosa kod Riba.

24sata.hr

Komentari

komentara