Magazin

Astro prognoze za 2020. godinu: Retrogradni Mars donosi neželjene promjene a zbog Venere u Škorpiji mnoge ljubavi će postati dio prošlosti

Napisao H. H.

2020. godina se na prvi pogled čini kao dosta problematična ali ipak obećava mnogo toga i to zahvaljujući relativno čestim planetarnim promjenama

Ako vam se u pojedinim trenucima i čini da stvari idu loše, nemojte se zavaravati misleći kako nemate sreće. Zapamtite da se život uvijek sastoji od uspona i padova, uzmite malu pauzu za razmišljanje, prilagodite se novim okolnostima a onda nastavite dalje sa samopouzdanjem i uspjeh neće izostati.

U februaru nas očekuje se*stil Jupitera u Jarcu i Neptuna u Ribama što će većini znakova donijeti novu inspiraciju. Jupiterovo premještanje u Jarca najviše će ići u prilog Bikovima, Rakovima, Djevicama, Škorpijama, Jarcima i Ribama a uznemiriće i uzburkati živote Ovnova, Blizanaca, Vaga i Strijelaca.

Saturn će se krajem marta 2020. premestiti u Vodoliju gdje će se naći u četvorougaonom položaju sa Uranom u Biku. Ovaj će događaj predstavljati najavu perioda obeleženog pobunom i izraženom željom za slobodom i samostalnošću što će odgovarati Ovnovima, Lavovima, Vagama, Vodolijama i Strijelcima. Ipak, Bikovi i Škorpije se tu neće osjećati prijatno i imaće utisak kako nemaju kontrolu nad svojim životom.

Nakon toga slijedi nam konjunkcija Jupitera i Saturna u Vodoliji što će formirati četvorougaoni položaj sa Uranom. Ovakav položaj planeta osigurava želju za istraživanjem i namjeru za osnivanjem, odnosno pokretanjem nečeg potpuno novog. U ovom će periodu tako svi horoskopski znakovi biti željni promjena i spremni za nove izazove. Mnogi će donijeti bitne odluke, razriješiti odnose iz prošlosti i krenuti novim putem što će uticati na više osoba, a kod nekih i na društvo koje ih okružuje.

Mars, planeta koja simbolizuje moć, proaktivnost i inicijativu, biće retrogradan u periodu od kraja juna pa sve do kraja avgusta. Ovo će se događati u kući Jarca i Vodolije pa će tako podstaknuti promene koje nisu očekivane pa time ni željene. Mnogi će se u tom periodu suočiti sa novim autoritativnim osobama, njihovim potezima i odlukama koje će biti potpuno drugačije od onoga čemu su se nadali i što su željeli.

U periodu od oktobra pa do sredine novembra, Venera će zauzeti retrogradni položaj u kući Vage i Škorpije. Venera je vladarka naših strasti, ljubavi i odnosa sa drugima. Strasti tada sigurno neće nedostajati ali ishodi neće biti onakvi kakvima smo se nadali. Mnogi će ljubavni odnosi u tom razdoblju popustiti pred testovima sudbine i zauvek postati deo prošlosti.

Kroz 2020. godinu Saturn će polako putovati kroz Jarca što će navesti sve znakove na preispitivanje svoje prošlosti. Više nego inače razmišljaćemo o svojim dosadašnjim postignućima i istraživaćemo prilike koje bi mogle da nam osiguraju solidnu i sigurnu budućnost. Uran će u ovoj godini prolaziti kroz zemljani znak, Bika. Ovo će do kraja 2020. godine uzdrmati i značajnije promijeniti finansijsku sliku društva tako što će uticati na finansijske stavove pojedinaca.

Vatreni znakovi (Ovan, Lav i Strijelac) će ove godine imati više nego dovoljno vremena za sebe. Tako će pripadnici ovih znakova razviti nova interesovanja i osmislit će nove ciljeve. Kroz godinu ćete stalno privlačiti potencijalne nove poslovne, ali i ljubavne partnere što će izazvati različite dileme. Vatreni su znakovi poznati po svom bogatom društvenom životu ali ova vam godina donosi nove standarde kojima ćete nadmašiti same sebe. Osim što ćete uživati u dobrom društvu i zabavi, istovremeno ćete ulagati mnogo više truda u posao. Nema sumnje kako ćete kroz čitavu godinu tako profitirati u smislu finansija ali i drugih resursa.

Zemljani znakovi (Bik, Djevica i Jarac) treba da budu oprezni jer će se upravo kod njih smestiti retrogradni Merkur. Budite pažljivi prilikom obavljanja ozbiljnijih poslova, a ako osetite da je situacija čudna ili atmosfera nepovoljna, radije se pritajite i odložite planove za neko bolje vreme. Slobodno slušajte svoju intuiciju jer vas ove godine neće iznevjeriti. Osjećat ćete se mnogo bolje u periodu kad će Saturn prolaziti kroz Jarca ali ni tada neće biti velikih životnih promjena pa se može reći kako 2020. godina za vas predstavlja status quo. Sanjaćete o uspjehu i tragaćete za prilikama ali ćete dobiti nesporazume i probleme u međuljudskim odnosima.

Vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodolija) mogu očekivati jednu lijepu i pozitivnu godinu. Pratiće vas stabilnost ali i uspjeh. Bićete u svakom trenutku spremni za saradnju, a neće vam nedostajati ni komunikacijskih vještina. U 2020. godini ne treba da očekujete nikakve negativnosti iako će biti onih povremenih trenutaka nesigurnosti i nelagodnih situacija u kojima, da bi sve to što prije prošlo, morate da pokažete odlučnost i stabilnost. Nemojte se plašiti promena a imajte na umu kako bi bilo najbolje da ih upravo vi inicirate jer ćete jedino tako imati potpunu kontrolu nad dešavanjima. Ovo je godina u kojoj morate da preuzmete kontrolu nad svojim životom.

Vodeni znakovi (Rak, Škorpija i Ribe) prolaziće ove godine kroz nekoliko osjetljivih perioda. Ukoliko uspijete da savladate situacije sa kojima ćete se suočavati, doći ćete u prednost i ostvarit ćete veći uspjeh nego što ste se nadali. Ono što je sigurno, to je da su pred vama novi počeci. Tako će neki stupiti u brak dok će drugi započeti potpuno novu karijeru. Pred vama je jedna obećavajuća godina ali da bi maksimalno iskoristili njen (i svoj) potencijal moraćete da poradite na motivaciji koje će u nekim trenucima nedostajati ne samo kod vas nego i kod drugih. U 2020. godini najviše ćete profitirati kroz aktivnosti sa drugim ljudima pa stavite naglasak na saradnju i timski rad.

Numerološki gledano, 2020 je broj 4, broj koji simbolizuje duhovnost i podsvijest. Ova će godina tako biti obilježena partnerskim odnosima u kojima će mnogi dokazati svoju lojalnost i još jednom ostvariti odlične, zajedničke rezultate. Broj 4 u numerologiji sugeriše organizaciju, metodičnost i rad pa će tako svi znakovi biti produktivni i dobro će iskoristiti prilike kojih će biti na svakom koraku. U ljubavi nemojte slušati glasine, otvoreno razgovarajte sa voljenom osobom jer će 2021. dočekati samo oni odnosi koji imaju čvrste temelje. 2020. godina ne ide u prilog avanturama i aferama, a oni koji su slobodni stupiće u odnos zasnovan na poverenju i istovremenoj sklonosti promenama i kompromisu. Svi će biti skloni poslu, radna atmosfera biće u većini trenutaka pozitivna ali budite oprezni kako ne bi ostavili stvari nedovršenima. Organizujte se i budite metodični, izbjegavajte ljude koje smatrate lijenima, piše “Tarot-horoskop“.

Komentari

komentara