Magazin

Sedmični horoskop za svaki dan u sedmici: U srijedu nas očekuje napredak, a u nedjelju talas ljubavi

Napisao H. H.

Sedmični horoskop – evo šta nas očekuje od ponedjeljka do nedjelje 22. decembra 2019. godine!

Što se tiče međuljudskih odnosa, ovo će uopšteno biti “dobra i stabilna sedmica”, kaže Matthew Currie. “I dalje smo pod uticajem trigona Jupitera i Urana, što je odlično vrijeme da se pojačaju vaše veze i dugotrajna prijateljstva uz istovremeno održavanje stvari svježim.” A kako je Jupiter “prirodni vladar ‘braka'”, kaže Currie, ako ste u ozbiljnoj vezi, živite s nekim ili ste u braku, ovo može biti i pravo vrijeme za nužna prilagođavanja.

Pritom pomaže i “nevjerovatno konstruktivan” se*stil Marsa i Saturna, koji “vam može pomoći da pronađete nove načine dobijanja trajnih rezultata za pitanja s kojima se suočavate”, i to bez forsiranja. Pri kraju sedmice raste potencijal za uzbuđenja i avanture u ljubavnom životu. Ulazak Venere u Vodoliju povoljan je za promjene u rutini ljubavnog života, a kvadrat Venere i Urana, egzaktan u nedjelju, za iskušavanje nečeg novog, izlazak s nekim ili negdje što inače uopšte ne biste uzeli u obzir.

Povrh svega, sada je taj kvadrat naročito snažan jer Uran je u Biku, kojemu je vladarka Venera, dok Venerom u Vodoliji vlada Uran. To uzajamno djelovanje jako povećava uticaj obe planete, a kako je posrijedi kvadrat, stvari bi se mogle i zeznuti, ali na zanimljive i neočekivane načine. U svakom slučaju, kako kaže astrolog Terence Guardino, ulazak Venere u Vodoliju podstiče društvenost i povezivanje sa voljenim osobama, a nedjelja je povoljan dan za okupljanja, druženja, čak i zaljubljivanja.

Ponedjeljak

Glavni događaj: Emotivni Mjesec u vatrenom Lavu, u harmoniji sa Suncem u Strijelcu

Šta se može očekivati: Mogli biste se osjećati inspirisano ili biti inspiracija onima oko sebe. Vjerovatni su osjećaj topline i entuzijazam.

Šta treba učiniti: Dobar dan za aktivnost, putovanje, zaposlenost i učestvovanje u inspirativnim, duhovnim aktivnostima.

Šta ne treba učiniti: Pokušajte da pod ovim vatrenim uticajem ne budete previše impulsivni.

Utorak

Glavni događaj: Mjesec prelazi u Djevicu, u harmoniji je sa Jupiterom i Uranom

Šta se može očekivati: Djevica podstiče na marljiv rad, a Jupiter i Uran donose širenje, prilike i uzbuđenje.

Šta treba učiniti: Odličan dan za poslovne sastanke, rad na projektima i ispunjavanje zadataka i odgovornosti.

Šta ne treba učiniti: Nemojte ignorisati neočekivane ili prikrivene prilike.

Srijeda

Glavni događaj: Mjesec u Djevici u harmoniji je sa Marsom, Saturnom i Plutonom

Šta se može očekivati: Djevica nastavlja inspirisati odgovorne, na posao usmjerene aktivnosti, dok Mars daje stabilnost..

Šta treba učiniti: Počnite novi projekt ili završite postojeći; prijavite se za novi posao ili zatražite unaprijeđenje.

Šta ne treba učiniti: Ne ignorišite ili odložite odgovornosti koji je najbolje završiti danas.

Četvrtak

Glavni događaj: Mars u harmoniji sa Saturnom; Merkur u napetom odnosu s Neptunom

Šta se može očekivati: Mars i Saturn ohrabruju na marljiv rad i povećavaju izdržljivost, a Merkur i Neptun stvaraju snovitu energiju i odvlače pažnju.

Šta treba učiniti: Iako bi odnos Marsa i Saturna mogao doneti i neka ograničenja, Mars može dati vrlo mnogo energije i to će imati pozitivno delovanje ako su uključeni marljiv rad i disciplina.

Šta ne treba učiniti: Nastojte ne dopustiti da vam nešto odvuče pažnju od onoga što želite obaviti.

Petak

Glavni događaj: Emotivni Mesec u uravnoteženoj Vagi; Venera prelazi u Vodoliju.

Šta se može očekivati: Mesec povećava potrebu za skladom i emocionalnom ravnotežom. Mogao bi vas jako privući lepa dekoracija i opuštajući ambijent. Venera poziva na druženja.

Šta treba učiniti: Dan je sjajan za proslave s prijateljima i porodicom; vrlo povoljan za povezivanje i širenje društvenih krugova. Druženja i razgovori verovatno će teći glatko i povećavati povezanost.

Šta ne treba učiniti: Ne izbegavajte sukobljavanja jer želite biti pristojni; nemojte se plašiti da izrazite svoje mišljenje. Nemojte biti sami, naročito ako osećate potrebu za povezivanjem.

Subota

Glavni događaj: Sunce ulazi u Jarca

Šta se može očekivati: Energija Jarca donosi povećanje dužnosti i odgovornosti.

Šta treba učiniti: Ovo je sjajan dan za obavljanje poslova koje ste do sada izbjegavali.

Šta ne treba učiniti: Nemojte pustiti da se i dalje vuče energije Strijelca koja preferira prepuštanje užicima, danas nešto obavite!

Nedjelja

Glavni događaj: Zimsko pomračenje; Venera je u kvadratu s Uranom, a Mars u se*stilu s Plutonom

Šta se može očekivati: Promjena koja donosi više svijesti o našoj psihi; mogli bismo se osjećati lakše jer će od sada dani postati duži. Planetarni aspekti mogli bi donijeti iznenadnu zaljubljenost ili novu osobu u vaš ljubavni život te ohrabruju za druženje; Mars podstiče na postizanje mnogo toga na poslu.

Šta treba učiniti: Dan je odličan za prisustvovanje zabavi, okupljanju ili bilo kakvoj proslavi sa voljenim osobama.

Šta ne treba učiniti: Nemojte izbjegavati zadatke ili odgovornosti koje treba ispuniti danas, piše “Sensa“.

Komentari

komentara