Magazin

Kako klimu iskoristiti da dom zamiriše

Napisao H. H.

Vrući dani nezamislivi su bez klima uređaja. Rashlađuju dom i radni prostor omogućavajući nam da dnevne aktivnosti prođu lakše, a san traje duže i bez prekida. Ali, osim što vam raslađuju određeni prostor, važno je da znate da uz pomoć klime možete zamirisati, čak i pročistiti prostor.

Kako bi prostor u kojem svakodnevno boravite i tokom ljetnjih mjeseci bio ispunjen mirisom, bez mirisnih svijeća ili pak aparatića koji se uključuju u struju – možete iskoristiti nekoliko komada papirnog ubrusa. Naravno, u kombinaciji sa klimom.

Kako uz klima uređaj ispuniti dom omiljenim mirisom iz prirode?

Ispod otvora kroz koji struji hladni vazduh na uređaju, uz pomoć samoljepljive trake zalijepite komadić papirnog ubrusa, koji ste prethodno natopili sa omiljenim eteričnim uljem (ne treba pretjerati).

Strujanjem vazduha i mirisne note će se širiti prostorijom, a ukoliko želite opuštenu atmoferu u vašem domu, onda savjetujemo da izaberite eterično ulje lavande.

Takođe, važno je da znate da će vazduh pročistiti prostoriju ukoliko iskoristite eukaliptus i nanu, dok će sva citrusna ulja, kao i ruža pridonijeti podizanju raspoloženja, piše “CdM“.

Komentari

komentara