Magazin

HOROSKOP ZA VIKEND: Da li ste spremni za čudesan udar sudbine Mjeseca u znaku Vodolije (do 4. juna 2018. godine)

Napisao H. H.

Horoskop za vikend predviđa najlepše ljubave doživljaje i početak ljubavi koji mijenja život iz korijena, a evo šta nam donosi magičan Mjesec u znaku Vodolije!

Prvi dan juna, u petak, Merkur – dobro raspoložen u Blizancima, gdje se može potpuno izraziti – u trigonu je sa Marsom u Vodoliji. Ova skladna kombinacija uveliko jača našu sposobnost da se izrazimo, naročito ako je posrijedi nešto novo, inovativno ili pak kontroverzno. Petak je dan kad možete ostaviti zaista upečatljiv utisak. Venera u Raku u trigonu je s Jupiterom u Škorpiji. “Slušanje sopstvenih osjećanja donijet će vam sreću”, objašnjava astrolog, piše “Sensa“.

U opoziciji prema Veneri je Mjesec u Jarcu, koji je u konjunkciji s Plutonom. “Ovdje imamo lijepu mješavinu praktičnog i emocionalnog, zabavnog i artikuliranog”, kaže G.Scott. Petak je zato idealan dan za pripremanje zabave ili svečane večere. “Ljubav, uzbuđenje, duhovitost, entuzijazam ključne su riječi dana”, navodi astrolog. Prvi dan juna jedan je od onih predivnih dana sa sjajnim prilikama za ljubav i romantičnost. “Oduvijek smatram da je prvi dan mjeseca indikator onoga što će taj mjesec donijeti. Zato će ljubav biti glavna tema u junu”, ističe G. Scott.

subotu je Venera u Raku i dalje u trigonu s Neptunom u Ribama. Venera je planeta ljubavi, ljepote i kreativnosti. Neptun je poput nje, ali na višoj oktavi – ljubav, ljepota i kreativnost na globalnom, duhovnom nivou. Združeni u skladnom aspektu trigona, poručuju da ljubav pobjeđuje sve i da je jedino ljubav važna. “Subota je petak na steroidima”, slikovito opisuje Gregory Scott. Osjećaj emocionalne povezanosti čak je snažniji nego u petak i ljubav je definitivno u vazduhu.

Merkur u Blizancima u inkonjunkciji je sa Saturnom u Jarcu: planeta komunikacije stvara harmoničan, intelektualan i pronicljiv aspekt sa Saturnom. “Vaše ideje će vam pokazati kako da u svom životu stvorite više stabilnosti”, objašnjava astrolog. Sve zajedno, i subota je vrlo pozitivan dan, s dobrom komunikacijom i velikim potencijalom za ljubav, dan kad su zaista mogući čarobni ljubavni doživljaji koje ćete pamtiti cijelog života. Atmosfera se malo mijenja uveče, kada Mjesec prelazi u znak Vodolije donoseći dozu razboritosti i intelektualnog razmatranja stvari, razmišljanja o tome šta još treba naučiti i na čemu treba raditi, zato više neće biti toliki naglasak na osjećajima.

Kad slušam svemir, činim pozitivne korake koji vode do pozitivnih rezultata

Taj će Mjesec u Vodoliji u nedelju biti u konjunkciji s Marsom. To je vrlo pozitivna stvar, smatra astrolog. Mjesec u Vodoliji, naime, odvraća nas od usredsređenosti na rad i postizanje ciljeva i daje prostor da sagledamo širu sliku, ono što je važno za ošte dobro, nove ideje; više nismo usmjereni samo na sebe nego i na druge ljude. A Mars takvom Mjesecu daje snagu za proboj na intelektualnom nivou, za kakvu sjajnu ideju. Zato sebi dajte prostor i vrijeme da čujete tu ideju – meditacijom se povezujući sa višim vođstvom, svemirom. On nam govori stvari koje su dobre za nas, umjesto onoga što mi želimo, a što obično uopšte nije za naše dobro.

“Kad slušam svemir, činim pozitivne korake koji vode do pozitivnih rezultata”, ističe astrolog. “Nađite meditativnu praksu koja će neprekidan tok misli u vašem umu prekinuti barem na milisekundu jer i to je dovoljno. Milisekunda tišine onaj je trenutak kad svemir može usaditi uvid, novu zamisao”, savjetuje G. Scott. Mjesec u Vodoliji u trigonu je sa Merkurom i Suncem u Blizancima, naglašavajući dodatni intelekt i razmišljanje, a s Jupiterom u Škorpiji je u kvadratu.

“U nedelju ste na vrhuncu svojih intelektualnih moći”, kaže astrolog, dodajući da kad je riječ o artikulisanju svojih ideja – bilo pisanjem, bilo slikanjem, dizajniranjem, poučavanjem – zaista ne može biti bolje od ovoga dana. Zato ga iskoristite da zapišete stvari koje želite izraziti, napišite kratku priču, plan lekcija koje želite učiti… šta god želite iz apstraktnog prevesti u nešto opipljivo, dostupno drugim ljudima.

Riječi će glatko teći, slika će se gotovo naslikati sama, bit ćete u dodiru sa sobom i svojim osjećajem za humor, možete misliti o stvarima, biti inovativni, možete pisati o budućnosti… U nedelju ćete uživati u razgovorima, artikulisanju svojih zamisli, bavljenju hobijima, ali i svojim poslom.

Komentari

komentara