Magazin

POPULARNI PJEVAČ PREŽIVLJAVA DRAMU DOK ČEKA TRANSPLANTACIJU JETRE U PADOVI: NAKON ŠTO JE PREŽIVIO INFARKT, PORODICA NAPRAVILA HAOS

Napisao H. H.

Sinan Sakić uprkos svom životu, koji ga nimalo nije mazio i pazio, zahvaljujući svojoj pjesmi je postao živuća legenda. Kralj i car, tako su ga idealizirali njegovi fanovi kojima je cijelu svoju karijeru nudio muziku prepunu emocija. Onako kako je on najbolje znao. On je pjevač koji je pjevao tužne pjesme. Takva je obično definicija Sinana Sakića kao pjevača.

Najtužnije izdanje

A i sam je osim njegove prevelike emotivnosti uvijek bio veoma skroman. Sve je to postigao bez neke posebne medijske podrške. Sve sam sa svojom muzikalnošću i nevjerovatnim talentom. A onda odjednom svi mediji su zainteresirani za trenutno stanje Sinana Sakića. Poljuljani zdravstveni bilten o kojem smo i mi sami pisali, ali u znaku podrške njegovog što bržeg ozdravljenja. Mada smo bili na izvoru informacija nismo željeli da dotičemo najbolniju tačku njega i njegove porodice.

Nedavno smo imali priliku da vidimo Sinana u najtužnijem izdanju, dok je napuštao bolnicu u Beogradu. A svemu tome je prethodilo njegovo vraćanje na scenu koje je ličilo na sve, osim na nastup jedne legende. Njegove kolege nisu se prestale iščuđavati zašto je on, nedovoljno oporavljen, morao stati na scenu. I njegova velika prijateljica Šemsa Suljaković se suprotstavila tome jer je upravo ona bila sudionik jedn og od tih nastupa kada je sav teret preuzela na svoja pleća. Mnogi su se bili zabrinuli da će Sinan, s obzirom na to kako je izgledao, umrijeti na bini. Srećom, to se nije desilo no morao je taj danak kad tad platiti.

Nakon što je, nakon jednog nastupa, dobio visoku temperaturu hitno je hospitaliziran u beogradsku kliniku gdje je ležao proteklih nekoliko sedmica. No, kako smo saznali, na zahtjev njegovih bližnjih koji nisu bili zadovoljni pažnjom i tretmanom medicinskog osoblja prema Sinanu Sakiću i njegovoj dijagnozi, odlučili su ga izmjestiti.

Kako je izjavila njegova supruga Sabina, 18 dana ništa nije dobio od obećanog. Tretiran je onako kako ne bi trebao da bude, čak i nakon doživljenog infarkta nijedan kardiolog nije došao da ga pregleda. Bukvalno je bio prepušten sudbini. Pa i pažnja njegove supruge Sabine bila mu je uskraćena. To je bio razlog da uz veliku pompu i neželjene momente za njegove bližnje bude premješten u privatnu kliniku. A neželjen momenat bilo je privođenje njegovog sina Ernesta u policijsku stanicu.

Njegov grijeh je bio samo u tome što je želio svog poočima izmjestiti u drugu bolnicu gdje bi mu bila pružena adekvatna pomoć. U tome ga je pokušalo onemogućiti obezbjeđenje pa je i on sam naprosto bio van kontrole. Tako bi, kažu, reagovao svaki smrtnik kada bi bila u pitanju njegova draga osoba. Supruga Sinana Sakića je bila beskrajno revoltirana ophođenjem medicinskog osoblja prema njenom suprugu i sinu, pa je kazala da ima usnimljenog materijala šta se sve radi i kako se ponašaju medicinari prema bolesnicima, piše “Express“.

Čak je na njen poziv za pomoć stigao i ministar Rasim Ljajić na čije urgiranje je i smirena situacija.

Svi potrebni nalazi se pripremaju za izmještanje Sinana Sakića u Padovu gdje bi mu se pružila najadekvatnija pomoć, a to je transplantacija jetre. Iako je u nedavnom intervjuu za naš magazin kazao kako nije htio da ide na transplantaciju jetre.

– Ko može meni da garantuje da ja neću poslije toga umrijeti za par dana. Meni je jedan profesor doktor rekao da neću živjeti duže od mjesec dana ako ne uradim transplantaciju. Rekao sam mu na to, da me baš briga, a ako mi je suđeno, neka umrem. On je to rekao prije godinu dana, a sada kaže da imam pedest posto šanse za preživljavanje, a meni su sada 62 godine. Svakako ne želim da živim kao kornjača – izjavio je tada Sakić.

Pjevačeva porodica je i prije nekoliko mjeseci namjeravala da ga vodi u inostranstvo i da plati sve troškove samo da bi on dobio novu jetru, ali su im, kažu, ljekari iz Beograda rekli da se to može uraditi i Srbiji, pa su odustali. Sad kada im je jasno da od toga nema ništa, da Sinan uopšte nije na listi za presađivanje organa, odlučili su da više ne gube vrijeme.

Šansa za ozdravljenje

Njegov život je toliko ugrožen da je danas jedina šansa za ozdravljenje upravo transplantacija koja bi se trebala desiti u Padovi.

Njegovi fanovi ispisuju po portalima želje za Sinanovo što brže ozdravljenje. Nadamo se da će i ovaj put legendarni pjevač izaći kao pobjednik. Sada mu slijedi teška borba sa bolešću koja je, čini se, uzela maha.

Porodica ima 250.000 eura, fanovi žele pomoći

Novac u visni od 250.000 eura nije sporan koliko je sporna urgentnost tog zahvata da bi Sinan prebrodio vrlo teške trenutke u svom životu. Porodica ima novac, no njegovi fanovi širom svijeta su se udružili da mu pomognu, onoliko koliko je ko u mogućnosti.

Komentari

komentara