Magazin

U Hercegovini sunčano, a u Bosni novo naoblačenje

Napisao H. H.

Danas u Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjereno oblačnost

U Bosni pretežno sunčano prijepodne s povećanjem oblačnosti u drugoj polovini dana. Krajem dana i tokom noći na petak u Bosni oblačno sa slabom kišom. Prijepodne vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati vjetar mijenja smjer na sjever. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 28, na jugu do 30 stepeni.

Za sutra meteorolozi u Bosni najavljuju pretežno oblačno vrijeme. Lokalno u Bosni očekuje se slaba kiša u ranim jutarnjim satima. U Hercegovini prijepodne pretežno oblačno, a u drugoj polovini dana razvedravanje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10, na jugu zemlje od 10 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 23, na jugu zemlje od 24 do 28 stepeni.

subotu će u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Poslije podne i u večernjim satima u Bosni sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 11, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni.

nedjelju će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslijepodne u Bosni sa pljuskovima i grmljavinom, a moguća je i pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje od 12 do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 30 stepeni.

Komentari

komentara