Magazin

DANAS JE KIŠILO, I SUTRA ĆE, KAŽE…: Donosimo prognozu vremena za narednih nekoliko dana

Napisao H. H.

Danas više oblačnosti u Hercegovini, zapadnim i jugozapadnim područjima Bosne gdje u jutarnjim satima može pasti malo kiše

U većem dijelu Bosne sunčano uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 6 i 11°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 16 i 22°C.

Sutra u Bosni i Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 10°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 24°C.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana pretežno oblačno vrijeme s pljuskovima u Bosni. Jači pljuskovi u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

U petak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa slabom kišom prijepodne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C, a najviša dnevna temperatura zraka između 15 i 21°C, piše Slobodna Bosna

Komentari

komentara