Magazin

BANJALUKA: – Zaboravio 7.800 eura u taksiju

Napisao admin

Lični dokumenti, mobilni telefoni i novac samo su neke od stvari koje Banjalučani gube u taksijima i vozilima javnog prevoza.


Taxi (foto: sutra.ba)

Kako doznajemo od Dragana Purišića, predsjednika Udruženja “Banjalučki taxi”, jedan od putnika izgubio je čak 7.800 eura u taksi vozilu, a nekoliko njih po 1.000 KM. Pored novca, kako on navodi, putnici često gube i dokumente, telefone i kišobrane.

“Putnici koji izgube novac i druge lične stvari uglavnom odmah to prijave, nakon čega im izgubljeno odmah bude i vraćeno”, kazao je Purišić i dodao da se samo jednom desilo da se putnik koji je izgubio ličnu kartu nije javio, te su dokument odnijeli u MUP.

Slobodanka Marčeta, zamjenik direktora “Bočac toursa”, navela je da su dokumenti, torbe i novčanici stvari koje njihovi putnici najčešće gube.

Kako objašnjava, pri gubljenju ličnih stvari, putnici međugradskih linija imaju veću mogućnost pronalaska istih, jer nakon odvezene linije vozač pokupi izgubljene stvari koje budu vraćene putnicima.

Problem, kako kaže, nastaje u gradskim autobusima, u kojim se putnici konstantno smjenjuju te je moguće da neko uzme stvari koje je prethodnik izgubio, što smanjuje mogućnost pronalaska istih.

Iz “Autoprevoza” kazali su da putnici u autobusima gradskog prevoza najčešće ostavljaju kišobrane, kape, rukavice, knjige te lične dokumente.

“Dovoljno je da se putnici koji traže izgubljene stvari jave službi obezbjeđenja, koja preduzima sve neophodne korake kako bi tražena stvar bila vraćena vlasniku”, kazali su oni.

Nezavisne

Komentari

komentara