Magazin

DODJELA NAJPRESTIŽNIJIH FILMSKIH NAGRADA – Oscar za najbolji film pripao 'Argu', a najbolji glumci Jennifer Lawrence i Daniel Day Lewis! (FOTO)

Napisao admin

Kodak Theater u Los Angelesu bio je tradicionalni domaćin 85. dodjele Oscara, najprestižnije filmske nagrade. Zlatni kipić dijelio se u 24 kategorije. Čast da vodi prestižnu dodjelu ove je godine pripala glumcu i komičaru Sethu McFarlaneu


Dodjela Oscara (foto: jutarnji.hr)

Film ‘Argo’, redatelja i glumca Bena Afflecka, proglašen je najboljim filmom godine. Tu je odluku pred 3300 ljudi u Kodak Theatreu priopćila prva dama SAD-a Michelle Obama koja se javila iz Bijele kuće. Chris Terrio za isti je film osvojio nagradu za najbolji prilagođeni scenarij. Film je nagrađen i za najbolju montažu.

Oscara za najbolju režiju odnio je film ‘Life of Pi’ redatelja Ang Leea. Taj je film osvojio Oscara i za najbolje vizualne efekte.

Daniel Day-Lewis osvojio je nagradu za nabolju mušku ulogu za njegov odličan portrert američkog predsjednika Abrahama Lincolna. Kipić za najbolju žensku glavnu ulogu pripao je Jennifer Lawrence za film ‘U dobru i u zlu’.

Quentin Tarantino osvojio je nagradu za najbolji scenarij za svoj posljednji film ‘Django Unchained’.

oskarovci 2013

Anne Hathaway odnijela je kući svoj prvi zlatni kipić i to za najbolju žensku sporednu ulogu u filmskoj adaptaciji romana ‘Jadnici’ Victora HugoaChristopher Waltz dobio je nagradu za najbolju mušku sporednu ulogu u filmu ‘Django Unchained’. Talentirani je Austrijanac tako osvojio drugi po redu zlatni kipić.

‘Zero Dark Thirty’ Oscara za najbolji zvuk podijelio je s filmom ‘Skyfall’.

Film ‘Skyfall’, novi nastavak Jamesa Bonda, osvojio je i Oscara za najbolju pjesmu koju izvodi Adele.


tarantino oscar
Oscara za najbolji strani film osvojio je austrijski film ‘Amour’.

Najboljim dokumentarnim filmom proglašen je ‘Searching for Sugar Man’ koji govori o muzičaru iz 70-ih godina prošloga stoljeća.

Nagradu za najbolju kostimografiju odnio je film ‘Ana Karenjina’.

Film ‘Brave’ proglašen je najboljim animiranim filmom.

Jutarnji.hr

Komentari

komentara