Magazin

Dvosedmični horoskop: Strijelci i Škorpije u ljubavnim iskušenjima, Lavovi nek smanje očekivanja, Vodolijama je potreban odmor…

Napisao H. H.

Dvosedmični horoskop…

VODOLIJA (21.1. – 18.2.)

LJUBAV: Sve do kraja januara kroz život će vas voditi samovolja, isključivost i tvrdoglavost. Oko 20. januara moglo bi doći i do žešćih rasprava s voljenom osobom, jer će vam ona usloviti – ili ona ili vaše obaveze. Vi ćete, zapravo, voljenu osobu potpuno zanemariti, piše “Aura“.

POSAO: U ovom periodu nove vijesti će sustizati jedna za drugom. Bit će i zanimljivih poslovnih ponuda. Polovinom mjeseca ćete temeljito sve izanalizirati. Bit ćete pomalo i neodlučni, ali najvažnije je da ispravno procijenite koje informacije su vam bitne i koji potezi vam mogu donijeti poslovnu prednost.

ZDRAVLJE: Potrebno vam je da obnovite energiju.

RIBE (19.2. – 20.3.)

LJUBAV: Sve do 20. januara bit ćete puni pesimizma i depresivni. Prepustite incijativu partneru i nemojte se umorom i lošim raspoloženjem braniti od dobrih prijedloga za izlaske i zabave. Polovinom mjeseca moguće je putovanje sa voljenom osobom. Tu priliku nemojte nipošto propustiti.

POSAO: Ovo je veoma rizičan poslovni period, u kojem bi mogli napraviti nekoliko pogrešnih koraka. Obećanja koja dobijete od prijatelja ili poslovnih saradnika nemojte shvaćati previše ozbiljno. Izbjegavajte nagle odluke i brzopleta rješenja.

ZDRAVLJE: Patit ćete od napetosti i nesanice.

OVAN (21.3. – 20.4)

LJUBAV: Za one u vezama i braku u ovom periodu je moguća kratka ljubavna avantura. Slobodni bi mogli upoznati osobu, za koju će “zalijepiti” nakon prvih pogleda. Možda mislite da su vaši osjećaji površni i da se lahko možete distancirati od osobe s kojom ste u vezi.

POSAO: Krajnje je vrijeme da svoju nestrpljivost malo zakočite. Ne mogu se svi problemi riješiti u jednom dahu. Pokušajte vježbati strpljenje jer vaša ljutnja neće ubrzati rješavanje problema. Dobro odmjerite svoje mogućnosti, prije nego što odlučite da mijenjate posao ili djelatnost.

ZDRAVLJE: Kontrolirajte pritisak i pripazite na probavu.

BIK (21.4. – 21.5.)

LJUBAV: U ovom periodu vaš ljubavni život će pratiti neobične okolnosti i neobične osobe. To će vas jako umarati jer vi i dalje želite sigurnog, provjerenog partnera kojega dobro poznajete. Ako ste u stabilnoj vezi ili braku previše će vas pogađati postupci voljene osobe.

POSAO: U ovom periodu ćete konačno shvatiti da je pravi trenutak da promijenite odnos prema poslu i saradnicima. Ipak, nemojte pokušavati brzim postupcima riješiti probleme koji su se nagomilali. Zadržite smirenost u svojim postupcima i odlukama, čak i ako okolnosti budu izazovne.

ZDRAVLJE: Manje napetosti zbog bliskih osoba.

BLIZANCI (22.5. – 21.6.)

LJUBAV: Pred vama je dosta nemiran ljubavni i emotivni period, u kojem ćete morati pokazati više tolerancije prema partneru. Vaši postupci prema voljenoj osobi bit će previše direktni, zahtijevat ćete previše, a premalo ćete uvažavati želje partnera. Oko 25. januara, moguće su i svađe, ali nekoliko dana kasnije partner će vam sve oprostiti.

POSAO: Ulazite u nešto mirniji poslovni period. Nećete biti izloženi napetostima i stresovima, pa ćete se lakše suočavati sa manjim poteškoćama na poslu. Ipak, nemojte dozvoliti da vas saradnici preopterete poslovima kojima se ne biste trebali baviti. Polovinom mjeseca bit ćete u prilici da preuzmete nove poslove. Dobro razmislite o toj ponudi.

ZDRAVLJE: Napetost i nervoza.

RAK (22.6. – 22.7.)

LJUBAV: Oko 20. januara mogući su manji ljubavni problemi, ali to neće potrajati dugo. Slobodni Rakovi su još uvijek pod utiskom novog početka u ljubavi, bilo da je to trajnija veza u kojoj su se riješili stari problemi ili neki sasvim novi odnos. Oni u braku i stabilnoj vezi imat će povećanu potrebu za mirom i romantikom.

POSAO: U poslu ćete pomalo gubiti dah, odugovlačit ćete sa izvršavanjem svojih obaveza. Osjećat ćete napetost i premorenost, ali to vaši nadređeni i radne kolege neće tolerirati. Ova nervoza trajat će do kraja mjeseca, a onda ćete postepeno ulaziti u dosta povoljan poslovni period, u kojem ćete biti zadovoljni radnim mjestom i okolnostima u kojim radite.

ZDRAVLJE: Bez problema.

LAV (23.7. – 22.8.)

LJUBAV: U ovom periodu očekuje vas bura u ljubavi. Neće vam biti jasno šta se dešava s voljenom osobom. I uz vašu najbolju volju često će dolaziti do sukoba i nesporazuma. Oko 18. januara pokušajte izbjeći rasprave o vašem ljubavnom odnosu i osjećajima jer od partnera možete čuti stvari koje vam se neće svidjeti.

POSAO: Pred vama su ponude za nove poslove, ali pri tome morate ostati staloženi i suzdržani. Intuicija vam može pomoći pri donošenju važnijih poslovnih odluka. Iako na neki način očekujete promjenu u poslovnom okruženju, može vas obuzeti strah i nesigurnost. To je vjerovatno zbog toga što imate jako velika očekivanja i sami pred sebe postavljate prevelike ciljeve.

ZDRAVLJE: Smirite životni ritam i smanjite vlastita očekivanja..

DJEVICA (23.8. – 22.9.)

LJUBAV: Oni u stabilnim i dugim vezama ili braku će se dosađivati i prosjačiti za ljubav i pažnju. Imat će pretjeranu potrebu da budu voljeni. Ako ste odnedavno u ljubavnoj vezi često ćete dolaziti u situaciju da želite previše zadiviti i fascinirati partnera. Oko 20. januara moguća su manja ljubavna razočarenja.

POSAO: Mnogo poslovnih planova i želja odjednom će se stvoriti u vašoj glavi. Nedostajat će vam objektivnost i smirenost u poslovnim procjenama. Iako neka obećanja u poslu izgledaju gotovo savršeno ostanite oprezni i ne izlažite se riziku. Ako u ovim danima pokušate donijeti odluku o nekom poslovnom potezu samo ćete otežati situaciju i nepotrebno se opteretiti.

ZDRAVLJE: Mogućnost prehlade ili problemi sa kožom.

VAGA (23.9. – 22.10.)

LJUBAV: U ovom periodu će vam trebati mnogo takta i uvjerenja da partneru pokažete kako su vaše poslovne ambicije korisne i kako vas ispunjavaju zadovoljstvom. Zbog toga može patiti vaš ljubavni život i svakodnevne porodične obaveze. Ako u svojim željama nemate podršku partnera, imat ćete osjećaj da se borite sa vjetrenjačama.

POSAO: Skoro cijeli ovaj period radit ćete za druge. Bit ćete svjesni da vas iskorištavaju, ali nećete imati snage da se tome oduprete. Povremeno ćete osjećati priličan pritisak iz radne sredine ili od pretpostavljenih, ali nemojte popustiti zbog straha i slabosti. Kada malo ustrajete u svojim odlukama uvidjet ćete da vas radna okolina daleko više cijeni.

ZDRAVLJE: Iscrpljenost i nervoza.

ŠKORPIJA (23.10. – 21.11)

LJUBAV: U ovom periodu u vašem biću će dominirati idealizam i sanjarenje. Kao da partner može i mora da čita vaše misli. To će vam stvarati nepotrebno nezadovoljstvo. Možda ne shvaćate na pravi način probleme s kojima se nosi vaš partner. Pokažite više interesa i razumijevanja.

POSAO: Oko 19. januara moguće su veće napetosti u poslu. Najbolje je da prihvatite situaciju bez mnogo uznemiravanja i da razradite taktiku za slijedeći period. Brzoplete odluke i agresivne reakcije neće vam donijeti željene rezultate. Oko 20. januara neko od vaših saradnika će vas izbaciti iz takta, ali vi ne odstupajte od svojih stavova. Izbjegavajte sukobe bilo koje vrste.

ZDRAVLJE: Unutrašnji nemiri oslabit će vašu energiju.

STRIJELAC (22.11. – 21. 12.)

LJUBAV: Prolazite kroz period u kojem će vaš ljubavni odnos biti na velikom iskušenju. Kada vama bude trebala podrška voljene osobe zbog zaduživanja ili nekog projekta, uvjerit ćete se u ljubav i iskrenost voljene osobe. Shvatit ćete da vaš partner ne želi na sebe preuzeti preveliki rizik. Pokušajte pronaći kompromis i odustanite od prevelikih želja.

POSAO: U ovom periodu ćete trošiti energiju na razne poslovne kombinacije. Potrebna vam je dobra organizacija i velika koncentracija da vas poslovne obaveze ne uvuku u stanje napetosti i stresa. Često ćete biti prekidani u svojim poslovima zbog nepredviđenih situacija ili neobazrivosti saradnika. Pripremite se na prekovremeni rad, ali i na nešto veće zarade.

ZDRAVLJE: Borite se protiv loših navika ili fizičke neaktivnosti.

JARAC (22.12. -20.1.)

LJUBAV: Ulazite u povoljan emotivni period, u kojem ćete doživjeti prelijepe ljubavne trenutke. Konačno, da ste zadovoljni i sretni. Polovinom januara partner će vas obasipati pažnjom i poklonima, uživat ćete u pozitivnoj atmosferi.

POSAO: Konačno ste dočekali trenutak kada ćete se moći opustiti. Oko desetog oktobra dobit ćete odgovore na sve poslovne nedoumice i otkriti kreatore spletki oko vas. Otkrit ćete ko vas “minira” u poslu. Krajem ovog mjeseca riješit ćete jednu nedoumicu koja vas duže smeta u poslu ili neki pokušaj prevare. Nemojte se povlačiti ako neko zatraži vaše mišljenje ili prijedlog kako da riješite nastale probleme. Oslonite se na dosadašnje iskustvo i svoje znanje.

ZDRAVLJE: Zbog poslovnih problema nemojte žrtvovati vikende ili popodnevni odmor.

Komentari

komentara