Magazin

Nesvakidašnja priča – Kakva priča o djevojci iz Živnica: Bila neutješna zbog smrti Tošeta, a onda… (FOTO)

Napisao admin

Da ljubav ruši sve barijere i da ne postoje kilometri koju ljubav mogu udaljiti potvrđuje i priča koja počinje u Živinicama nadomak Tuzle davne 2004. godine.


Nataša Đaković (foto: doznajemo)

Piše: Samir NIŠIĆ/Doznajemo.com

Još kao srednjoškolka Nataša Đaković imala je svoje snove i slijedila svoje želje, nije ih imala puno, kaže bila je sretna. Njena jedina želja je da upozna Tošeta Proeskog, makedonsku pop zvijezdu. Njeni drugari iz škole nisu joj mogli vjerovati koliko ljubavi iskazuje prema pjevaču jer je svaku pismenu i svaku temu u školi pisala samo o njemu. Oni koji su joj bliski kažu da u njenoj sobi nije bio prazan kutak u kojem nije zalijepljena sličica popularnog pjevača ili neki isječak iz novina.

Nataši se svijet srušio pred nogama kada su joj javili da je popularni pjevač kojeg toliko voli poginuo! Bila je potresena, i bolesna nekoliko dana i u šoku i nevjerici jedva da i sada sebi priznaje da Tošeta više nema među živima.

Sva ta ljubav prema pjevaču i Makedoniji nije je usporila, čak je naučila i makedonski jezik i baš tamo u potrazi za Tošinim grobom upoznala i ljubav svog života sa kojim je već dugo u vezi bez prepreka zbog daljine i jezika (Nataša studira njemački jezik u Austriji). Zajedno su a Nataša koristi svaku priliku da ode u Kruševo (rodno mjesto Tošeta Proeskog) i posjeti grob svog omiljenog pjevača i vidi se sa svojim momkom Jordanom Martinovskim.

– Sretna sam i jako vezana za Makedoniju, prijatelji me i dan danas ne razumiju otkud tolika ljubav iz koje sam naučila i jezik i običaje i sve. Jako mi je teško što Toše više nije živ, voljela bih da jeste pa da sa momkom odem u Skoplje na njegov koncert. Ali sudbina mi je odredila druge tokove čitav život ću da žalim Tošeta ali vjerujem da mi je Bog dao Jordana da sa nekim bar mogu podjeliti svu tugu.

doznajemo

Komentari

komentara