Magazin

NA RUSIJU PALI METEORITI – Stanovništvo u panici, počele evakuacije… (VIDEO)

Napisao admin

Dosad neviđena serija eksplozija na nebu iznad Urala uzrokovala je paniku u tri velika ruska grada. Svjetlost se vidjela iz više ruskih oblasti, Čeljabinsku, Tjumenu i Sverdlovsku, republici Baškiriji i sjevernom Kazahstanu…


Rusija/meteorit(foto: doznajemo)

Potvrđeno je da se radi o kiši meteora. Svjedoci su ispričali da su se kuće tresle, prozori porazbijali, a telefoni prestali raditi. Iako su se nakon neobičnih pojava odmah razvile razne teorije, pa i ona o NLO-ima, potvrđeno je da se radilo o meteoritima, piše Dnevnik.hr.

Kako javljaju ruski mediji, pronađen je najmanje jedan komad palog objekta. Prema prvim izvješćima, meteorit se zabio u zid pokraj tvornice cinka u Čeljabinsku, nakon čega su pale mobilne i internetske veze.

Prema izjavama svjedoka eksplozija je bila toliko glasna da se u isto vrijeme činila i kao potres i kao udar groma, a na nebu su bili veliki tragovi dima. Geađani su vidjeli goruće objekte kako padaju s neba.

Rusko Ministartsvo unutarnjih poslova je izvjestilo da je 150 osoba zatražilo liječničku pomoć. Prema posljednjim informacijama nitko nije teže ozlijeđen.

Ruska policija je na nogama, evakuiraju se stanovnici, a gradske vlasti poručuju građanima da pokupe djecu iz škole i, ako je moguće, ostanu kod kuće.

Ministarstvo za hitne slučajeve odbacilo je navode da se radi o eksploziji ili padu vojnog zrakoplova. “Prema prvim informacijama bljeskanja iznad Urala uzrokovala je kiša meteora”, naveli su na službenim stranicama.

doznajemo.com

Komentari

komentara