Magazin

Uvijek može gore – Dobar način da vam roditelji ne zamjere jer ste pali ispit

Napisao admin

Pali ste ispit i nije kraj svijeta, sigurno nije ni prvi ni zadnji put da će vam se desiti. Međutim, kako izbjeći kritike roditelja? Pokušajte na ovaj šaljivi način.


Ispit (foto: cure.ba)

Moje pismo majci nakon ispita iz matematike 😀

Dragi mama
Otkako sam dosla u Sarajevo studirati, malo sam se uljenila u pisanju i zao mi je da vam nisam vec i prije pisala. Imam puno novosti. Predlazem vam, da lijepo sjednete prije nego nastavite s citanjem. Ne smijete citati dok ne sjednete, u redu? Ovdje mi je lijepo. Fraktura lubanje koju sam imala, kad sam skocila kroz prozor sobe, jer je izbio pozar, zacijelila je… Samo sam dvije sedmice bila u bolnici i sada vec dobro vidim, glavobolje imam samo povremeno. Sreca, da je moj skok kroz prozor vidio dezurni na obliznjoj benzinskoj pumpi i odmah je pozvao lijecnike i vatrogasce. Bio je vrlo ljubazan i posjetio me u bolnici. Po povratku iz bolnice nisam imala kamo otici (soba je potpuno izgorila), pa me pozvao k sebi. Soba je vrlo lijepa, iako je u podrumu. On je vrlo dobar momak i nas dvoje smo se ubrzo zaljubili i planiramo vjencanje. Datum jos nismo odredili, iako bi vjencanje bilo prije nego se bude vidjelo, da sam trudna. Da draga mama, trudna sam. Znam koliko zelis imati unuke i njima darovati istu paznju i ljubav kao sto ste meni, kad sam bila dijete. Datum vjencanja jos nismo odredili, jer nismo mogli obaviti predzenidbene krvne pretrage radi nekakve infekcije, koju ima moj dragi, pa sam i ja dobila od njega. Znam da ces mog decka primiti u porodicu s otvorenim rukama. Iako nije skolovan, vrlo je ambiciozan. Uprkos tome, sto nije bijelac i sto je Kinez znam da vasa uvijek izrazena strpljivost nece dozvoliti, da vam to smeta…

Eto, sad kad ste saznali sve te novosti, mogu vas utjesiti time da nije bilo nikakvog pozara, frakture lubanje, nisam bila u bolnici, niti nisam trudna,niti imam AIDS, niti decka uopce. Istina je, da sam pala ispit i morat cu ponavljati godinu… tako da necu diplomirati.

Zeljela sam samo, da cinjenice sagledas u pravom svjetlu.

cure.ba

Komentari

komentara