Magazin

Nisu svi zaboravili svoju ljudsku stranu … – Pročitajte pismo koje je dirnulo mnoge

Napisao H. H.

U medijima često nailazimo na priče o nemaru liječnika i nemilosrdnom zdravsTvenom sustavu, ali dobro je s vremena na vrijeme podsjetiti se da nije sve tako crno i da još uvijek postoje pojedinci koji nisu zaboravili svoju ljudsku stranu.

Ovog tjedna, 24-godišnji korisnik Reddita objavio je pismo koje je primio nedugo nakon smrti svoje majke. Koliko god sam događaj bio težak, pismo mu je ipak pružilo malo utjehe, a radilo se o pismu liječnika koji nikada prije toga nije osjetio potrebu kontaktirati obitelj pacijenta.

U pismu stoji:

“Pismo je dobio moj otac. On je taj koji je bio uz majku do samog kraja”, rekao je za HuffPost.

“Dragi gospodine (ime je maknuto)

Ja sam liječnik koji je liječio vašu suprugu prošle nedjelje. Tek sam jučer doznao da je preminula i pišem vam kako bi izrazio svoju tugu. Već 20 godina radim kao liječnik i nikada prije nisam napisao pismo pacijentu ili članu pacijentove obitelji, zbog toga jer su naši susreti vrlo često kratki i ne dopuštaju nam osobniju interakciju.

Ipak, u vašem slučaju, osjećao sam posebnu povezanost s vašom suprugom, jer unatoč svojoj bolesti i teškom disanju, ostala je aktivna i radosna do samog kraja. Dirnulo me i to da ste djelovali kao par prepun ljubavi. Bili ste joj velika podrška, postavljali joj prava pitanja i bili brižni. Kao iskusni liječnik, naučio sam da ljubav i podrška partneru ili članu obitelji predstavlja najljepši dar i donosi mir čak i onima koji su neizlječivo bolesni.

Žao mi je zbog vašeg gubitka i nadam se da ćete pronaći utjehu u sjećanju na velik duh vaše supruge i predivnu vezu koju ste imali. Moja iskrena sućut vama i vašoj obitelji.”

Korisnik je rekao da je njegova majka bolovala od raka dojke te da je prije mjesec dana imala poteškoće s disanjem zbog čega je završila u bolnici, a 16 sati kasnije je preminula. Liječnik koji je napisao pismo nije je upoznao niti liječio prije nego je te nedjelje završila u bolnici.

“Da je moja majka živa, željela bi da čitatelji osjete moć koju samilost prema potpunim strancima ima”, rekao je za HuffPost i dodao: “Korisnici Reddita bili su oduševljeni. Liječnici, medicinske sestre i ostali koji su izgubili nekog zbog bolesti, ostali su iznenađeni kada su vidjeli da je iskusni liječnik pronašao vremena da napiše ovo divno pismo”.

doznajemo

Komentari

komentara