Magazin

Dokazano – Bez koncentracije nema inteligencije

Napisao admin

Dokazano je da djeca koja imaju dobru koncentraciju brže savladavaju gradivo u školi, a kasnije i lakše polažu ispite i generalno uspješnije obavljaju svakodnevne obaveze. Inteligencija je samo resurs za koji vam treba dobra koncentracija, kako biste je maksimalno iskoristili.


Dijete (Foto: Cure.ba)

Ljudi koji imaju dobru koncentraciju sposobni su da se fokusiraju na obaveze koje imaju u datom trenutku, i rade na njima dok ih ne završe. Njima ništa ne odvlači pažnju, brzi su i efikasno. Sa dobrom koncentracijom postižu se bolji rezultati, lakše se dolazi do cilja, brže se sprema gradivo za kontrolni zadatak ili ispit, i naravno postaje se uspješniji.

Sve što treba da uradite jeste da pazite na ishranu i unosite sve elemente koji su potrebni vašem organizmu, tvrde stručnjaci.

Koncentracija i inteligencija veoma su povezane i međusobno zavisne. Moć koncentracije i inteligencije zavise od pravilnog razvoja neuronskih mreža koje se formiraju u prenatalnom dobu, a u tom procesu najznačajniji je hemijski element jod. Prirodnog joda najviše ima u hrani morskog porijekla, školjkama, rakovima i plavoj ribi. Najbolje se apsorbuje ako je prirodno rastvoren u vodi, ali takav jod veoma je rijedak i dragocjen.

cure.ba

Komentari

komentara