Magazin

Strašno – Djevojčici stalo srce zbog ismijavanja na Facebooku!

Napisao admin

Učenica Osnovne škole "Andra Savčić" u Valjevu koju su školski drugovi ismijavali na Facebooku, pred kraj prvog polugodišta doživjela je takav šok da joj je stalo srce.


Ismijavanje (foto: telegraf.rs)

Učenica Osnovne škole “Andra Savčić” u Valjevu koju su školski drugovi ismijevali na Facebooku, pred kraj prvog polugodišta doživjela je takav šok da joj je stalo srce i zbrinuta je na Klinici u Tiršovoj u Beogradu.

Prosvjetna inspekcija i policija ispituju ovaj slučaj vršnjačkog nasilja.

Direktor škole, školski psiholog, pedagog, nastavnik vjeronauke i razredni starješina četrnaestogodišnje djevojčice već su dali izjave, a u republičkoj prosvjetnoj inspekciji će zapisnik o ovom slučaju, nakon što dobiju mišljenje zdravstvenih stručnjaka, biti završen u ponedjeljak, prenosi “Blic”.

– Djevojčica je rođena sa srčanom manom, a ima i krivu kičmu zbog dvije ranije intervencije tako da nosi pojas za ispravljanje i ima strabizam. Duže vrijeme su je zbog tih tjelesnih nedostataka ismijevali vršnjaci koji su na Facebook postavili njenu fotografiju na kojoj se vidi razrokost jednog oka, nakon čega su uslijedili brojni uvredljivi komentari. Pošto više nije mogla da trpi uvrede pozvala je roditelje da je iz škole odvedu kući, nakon čega su oni tražili pomoć direktora. Organizovan je i sastanak djevojčice i njenih vršnjaka kod školskog psihologa, ali kada je došla kući, njoj je pozlilo i izgubila je svijest – kažu u policiji.

Poslije ukazane pomoći u gradskoj bolnici, djevojčica je prevezena na Dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu pošto joj je stalo srce. Ljekari su je vratili iz kliničke smrti, a poslije nekoliko dana je otpuštena na kućno liječenje. Pošto je konstatovan poremećaj rada srca teškog stepena, djevojčici je, uz terapiju lekovima, naloženo i izbjegavanje bilo kakve fizičke aktivnosti i stresa.

Odlična učenica sedmog razreda, inače, sedam dana pre nego što je doživjela šok, bila je na redovnoj kontroli srca i po nalazu ljekara sve je bilo u redu.

cure.ba

Komentari

komentara