Magazin

Pomoću heštega – Fanovi sijeku vene zbog Bibera!

Napisao admin

Pomoću heštega ''Sijecimo se za Bibera'' američki forumaši su juče lansirali veliku internet namještaljku kojom se obožavaoci Džastina Bibera pozivaju da se samopovređuju sve dok mladi pjevač ne prestane da puši marihuanu


Biber (foto:cure.ba)

Pravi haos na internetu nastao je juče kada se na Tviteru pojavio hešteg #Cutting4Bieber (Sijecimo se za Bibera) kojim se obožavaoci Džastina Bibera pozivaju da se samopovređuju i sijeku svoje ruke u znak protesta što Biber puši marihuanu!

To je bio tek početak nevjerovatno isplanirane prevare koju je pokrenuo forum 4Chan. sljedeći korak je bilo kreiranje lažnih naloga na društvenim mrežama na kojima su postavljene “fejk” fotografije fanova koji su isjekli ruke!

Zatim je cijela akcija podignuta na još morbidniji nivo, forumaši sa sajta 4Chan su napravili lažni profil na Fejsbuku pod nazivom “Remember Addison”, koji se odnosi na izmišljenu američku tinejdžerku Adison koja je podržala akciju “Sijecimo se za Bibera”, presjekla vene i umrla!

Ubrzo se pojavio i novi hešteg na Tviteru #RememberAddison i počela je lavina komentara šokiranih fanova… U međuvremenu je napravljen čak i kanal na Jutjubu posvećen “pokojnoj” Adison, a naredni korak je svaljivanje krivice za ovaj “tragičan događaj” na konkurentski sajt 9Gag!

Da bi potkrijepili svoju sumanutu akciju, kreirali su lažne tvitove Džastina Bibera u kojima mladi pjevač apeluje na fanove da prestanu sa samopovređivanjem i upozorava ih da je to sve prevara sajta 9Gag…

Prevaru je otkrio sajt Complex.com, koji je pratio originalni kod heštega #Cutting4Bieber i povezao ga sa forumašima sa stranice 4Chan.

Ipak, već je vijest o maniji samopovređivanja Biberovih obožavalaca obišla svijet, a brojni mediji, uključujući tu i ugledni muzički magazin NME i britanski list “Independent” nasjeli su na prevaru i objavili tekstove o ovom fenomenu uz mišljenja psihologa i stručnjaka za ponašanje adolescenata.

cure.ba

Komentari

komentara