Magazin

PROSLAVIO GA INTERNET – Gdje je sada beskućnik “zlatnog glasa”?

Napisao admin

Dvije godine nakon što je, slučajno, otkriven da stoji pokraj autoputa, Ted Vilijams, beskućnik “zlatnog glasa” sada živi u stanu i snima reklame za Kraft makarone sa sirom. Novinarki NBC-a rekao je da živi lagano, dan za danom.


Ted Vilijams (foto: B92)

Dvije godine pošto ga je video koji se pojavio na Youtubeu transformisao iz beskućnika i zavisnika u medijsku senzaciju, Ted Vilijams ima stalan posao i volju da se pomogne ljudima na koje je do skora i sam ličio.

Pošto je 1980. godine bio najslušaniji didžej u Ohaju, proveo je 17 godina na ulici kao zavisnik od kokaina i alkohola. Kada ga je januara 2011. godine novinar pronašao pored autoputa, u rukama je držao karton sa natpisom: “Ja sam bivši radio-prezenter koji je pao na životnom ispitu.”

Par dana nakon što je snimak postao popularan, Vilijams je doveden da bude gostujući prezenter jedne američke TV i radio stanice. Danas, poslije posla ide u stan koji smatra svojim domom a nedavno je imao i vrlo emotivan susret sa majkom ali priznaje da nije popravio loš odnos koji ima sa svojih sedmoro djece.

Radi na tome da ostane trijezan pošto je dva puta išao na liječenje a ono što mu pomaže da se izbori sa bolestima zavisnosti jeste fondacija “Ted Vilijams projekat” koja sakuplja novac za siromašne u Kolumbu, državi Ohajo.

“Ljudi me gledaju sa divljenjem i mišlju: `ako možeš ti, mogu i ja` i zbog toga imam osjećaj da, ako ja pokleknem, šta će taj neko da radi?”

Ted saosjeća sa ljudima koji su beskućici, mnogi od njih su njegovi prijatelji i on kaže da se sjeća odlično kako je to stajati na ulici i tražiti novac od ljudi.

Međutim, on je imao sreću da je zahvaljujući svom glasu i videu uspio da se izvuče. Iako su se okolnosti u kojima živi drastično promijenile, njegov ležeran glas je ostao isti.

 

B92

Komentari

komentara