Magazin

SMRTONOSNI SPREJ Djevojčica (12) je stavila dezodorans i dva sata kasnije UMRLA

Napisao H. H.

Pejdž Dotri, 12-godišnja djevojčica iz Velike Britanije, umrla je nakon što je udahnula isparenja iz dezodoransa.

Pejdž je bila previše opterećena svojom ličnom higijenom, zbog čega je više puta dnevno prskala velike količine dezodoransa. Isto je radila i tokom porodičnog odmora u maloj kamp kućici gde je porodice odlazila svake godine.

Pejdž je ostala je sama svega 10 ili 15 minuta, kaže njena mama, koliko je njoj i njenom suprugu bilo potrebno da siđu na plažu i naprave nekoliko fotografija. Upravo mama je ta koja ju je pronašla bez svijesti na krevetu sobe.

Djevojčica je odmah prebačena u bolnicu, ali je uprkos naporima ljekara da je ožive, dva sata kasnije preminula.

– Provodila je sate i sate u svojoj sobi i prskala se dezodoransom, kao da već nije lijepo mirisala. Često je to radila u malim sobama, a ja sam joj govorila da prestane. Pretpostavljam da je korišćenje dezodoransa nešto što svaka 12-godišnjakinja radi, ali je pretjerivala u tome – rekla je njena majka britanskim medijima.

Forenzički patolog doktor Džonatan Metkalf potvrdio je da je uzrok smrti inhalacija štetenih supstanci . Doktori kažu da je nersetna djevojka udahnula butan i izobutan koji su narušili njen srčani ritam, ali da ne postoje dokazi “hronične upotrebe ovih supstanci”.

Komentari

komentara