Magazin

Krimi-horoskop: Ovnovi su najčešće utjerivači dugova, a Bikovi obično upleteni u poslove koji donose veliku lovu

Napisao H. H.

Nakon gomile dnevnih, mjesečnih, ljubavnih, kineskih i ostalih horoskopa, red je da se malo opustite i nasmijete uz šaljivi krimi-horoskop. U kojoj ulozi s one strane zakone se najbolje snalaze pojedini znakovi.

Ovan

Prema FBI-ovoj statistici, pripadnici ovog vatrenog znaka posjeduju najviše oružja. Ako se bave kriminalnim radnjama, najvjerovatnije to rade po ugovoru, odnosno drugi ih plaćaju za to, bilo da su utjerivači dugova, ucjenjivači ili plaćene ubice, piše “Malihoroskop“…

Bik

Bikovi su drugi znak s najviše kriminalnih sklonosti. Obično su upleteni u poslove koji donose veliku lovu, bilo da je riječ o pranju novca ili krađi luksuznih predmeta. Najčešće rade sami kako bi smanjili rizik da budu uhvaćeni, a svojom koristi se nikome ne hvale. Ako ih uhvate na djelu, pokajaće se u nadi da će dobiti milost uz riječi – “jednostavno nisam mogao da odolim”.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka jesu vragolasti u svakodnevnom životu, ali po FBI-ovoj statistici pri samom su dnu po broju uhapšenih. Ako se i bave kriminalom, najčešće je riječ o raznim “kombinacijama” i prevarama. Oni nisu tipovi koji idu okolo i pištoljem prijete ljudima, već su njihovo oružje lažna obećanja. Kada ih uhvate, svim silama pokušavaju da se spase, pa makar to bilo odavanje imena saučesnika ili bilo šta što bi moglo da im pomogne. Ne treba da čudi ako tada slažu.

Rak

Prema FBI-ovoj statistici, najviše kriminalaca je rođeno baš u ovom znaku. Skloni su nasilju u trenucima potpune psihičke rastrojenosti, a najčešće je riječ o ubistvima iz strasti ili osvete i otmicama. Pošto teško kontrolišu svoj temperament, Rakovi su prvi koji će nauditi svom šefu zbog otkaza. Nakon što su uhvaćeni, djeluju izgubljeno, iako i dalje smatraju kako su njihove žrtve to “zaslužile”.

Lav

Među pripadnicima vatrenih znakova, Lavovi su najmanje skloni kriminalnim radnjama. Ako se i uključe u njih, to će biti pomno razrađeno. Zbog toga su Lavovi kao kriminalci vrlo opasni i hladnokrvni. Oni se neće upuštati u sitne prekršaje, kao što je krađa. Ako već rizikuju svoju slobodu, to rade zbog velike koristi ili slave.

Djevica

Nakon Ovnova, pripadnici ovog znaka drugi su po nošenju ili posjedovanju oružja. Kao i drugi pripadnici zemljanih znakova, najskloniji su finansijskim prevarama. Takođe, mogu biti i provalnici i hakeri, a uopšteno su velike šanse da budu uhvaćeni jer uprkos dobrim planovima, ostaju šokirani činjenicom što su otkriveni pa sve brzo priznaju.

Vaga

U poređenju s drugim vazdušnim znakovima, Vage u svojim redovima imaju najviše kriminalaca. Uključeni su u poslove nepotizma, korupcije i raznih namještanja, a specijalnost im je privredni kriminal. Vrlo su promišljeni i lako barataju sa svojim saradnicima, ljudima kojima oni daju mito ili ga od njih primaju. Puštaju pipke na sve strane i svuda imaju veze, pa se često izvuku čak i ako ih otkriju.

Škorpija

Škorpije su tek devete na FBI-ovoj listi najčešćih kriminalaca. Ipak, ako pogledamo prosjek serijskih ubica i psihopata, njih je najviše među Škorpijama. Oni u kriminal ulaze bez milosti, to ih čini idealnim plaćenim ubicama, a na zločin ih često navodi ljubomora ili povrijeđen ego.

Strijelac

Strijelčevi su treći na listi uhapšenih kriminalaca, ali najčešće popiju robiju. Bave se raznim prevarama, ali učestvuju i u pljačkama i vrlo su vješti lopovi. Zanimljiv je podatak i da Strijelčevi vrlo rijetko povrijede svoje žrtve, što govori da u kriminalu učestvuju isključivo radi finansijske koristi, ili čak potrebe.

Jarac

Pripadnici ovog znaka su vrlo snalažljivi i svestrani kriminalci. Kao i u ostalim sferama života, Jarčevi su vrlo ambiciozni, pa će i u kriminalnim radnjama “pucati visoko”. Najskloniji su finansijskom kriminalu, a najviše uhapšenih iz redova organizovanog kriminala su upravo Jarčevi. Dobro prikrivaju svoje tragove i za prljave poslove koriste tuđe usluge, a kada su otkriveni, bježe od zakona.

Vodolija

Originalne i domišljate Vodolije i nisu neki veliki kriminalci, po FBI statistici se nalaze tek na 11. mestu po broju uhapšenih. Ipak, ako se upuste u kriminal, najveće su šanse da će postati hakeri ili vođe sekte uz pomoć koje će ispiranjem mozga drugima izvlačiti novac i dobijati na moći. Na zločin ih često pokreće i želja za osvetom.

Ribe

Pripadnici ovog znaka najčešće se povezuju sa drogom, dilovanjem ili švercovanjem. Mogu švercovati i rijetke životinje, ljude ili cigarete, a njihovi zločini su uvijek pomalo bizarni, pa i smiješni. Na listi kriminalaca nalaze se na osmom mjestu, a kada završe u zatvoru, tamo se dodatno povezuju s krimi miljeom i od sitnih lako postaju veliki kriminalci.

Komentari

komentara