Magazin

MAJKU IZGUBILA U STRAVIČNOJ NESREĆI KOJU JE ONA PREŽIVJELA: Kćerka Ene Begović izrasla u DIVNU djevojku

Lana Redeljak, ćerka pokojne glumice Ene Begović, izrasla je u pravu lepoticu, a odrasla je gledajući filmove, a kako jednom izjavila, najviše voli komedije.

Lana je imala samo 40 dana kada je njena mama slavna Ena nastradala u saobraćajnoj nesreći.

Naime, Ena i Josip Radeljak, inženjer elektrotehnike i bogati biznismen iz Splita su svoju ljubav blagoslovili venčanjem u svom zagrebačkom domu na Cvetnom trgu, u junu 2000. godine. Ena je već tada je bila u poodmakloj trudnoći, a ćerku Lanu rodila je 1. jula 2000. Tokom trudnoće govorila je koliko je srećna jer joj je u životu bilo najvažnije da postane majka. Nažalost, u ulozi majke Ena je uživala svega četrdeset pet dana. Kobnog 15. avgusta 2000. glumica je sa suprugom, ćerkom, majkom i posinkom Leom boravila u vili na Braču, a kada se sa ostalim članovima svoje porodice uputila u posetu prijateljici Stipici Kalođeri, nije ni slutila da će to biti njeno poslednje putovanje. U mestu Splitska, Leo je rešio da volan prepusti ocu. Zaustavio je automobil na uzbrdici, a kada su iz njega pokušale da izađu Ena i Tereza sa Lanom, navodno su otkazale kočnice i auto se prevrnuo u provaliju. Nije joj bilo spasa – život velike glumice ugasio se u sekundi. Lena i njena baka su prošle sa teškim povredama.

Lena, koja je od majke nasledila lepotu, izabrala je život daleko od očiju javnosti i posvetila se školovanju. Ona jeohađala Britansku međunarodnu školu Zagreb, a sada pohađa XV. gimnaziju u Zagrebu po IB programu, a sve svoje školske obaveze odrađuje savesno i prolazi sa odličnim uspehom.

Nakon završetka srednje škole Lana će, kako nam je otkrio njen otac Josip Radelja, studirati u Londonu, a sudeći prema njenim dosadašnjim rezultatima, i tokom fakultetskog obrazovanja biće jednako marljiva i uspešna.

Lana je nedavno bila svečanoj dodeli diploma njene rodice Maje Lene Lopatni, ćerke glumice Mije Begović i bivšeg sportiste Ronalda Lopatnija, i fotografiju podelila na društvenoj mreži Fejsbuk.

Zadovoljna.hr/Sećanje

Komentari

komentara