Magazin

OBJAVLJEN SNIMAK SA KAMERA U VELIKOJ ALEJI: Šta se dogodilo kobne noći Dženanu Memiću?

Napisao H. H.

Na snimku se vidi kako prolazi kombi koji nije oštećen

Danas je tokom protesta u Velikoj aleji na Ilidži novinarima uručen snimak koji su zabilježile kamere sa Kuvajtske ambasade, u noći kada je nastradao Dženan Memić.
Porodica Memić poslala je ovaj snimak na vještačenje u Kanadu i rečeno im je da je na registraciji u sredini slovo A i da su oba svjetla na kombiju čitava.
Na snimku se vidi kako prolazi kombi koji nije oštećen.
Više od hiljadu građana danas se pridružilo članovima porodice Memić, koji su na protestima tražili istinu i pravdu za Dženana. Ponovo je zatražena ostavka glavne kantonalne tužiteljice Dalide Burzić, i poručeno da će naredni protesti biti ispred zgrade Tužilaštva KS, a da se neće razići sve dok ona ne podnese ostavku.

 

Upravo na ovom mjestu u Velikoj aleji 8. februara Dženan je zadobio smrtonosne povrede dok je šetao sa djevojkom Alisom Mutap. Preminuo je 15. februara, a njegova smrt još uvijek je obavijena velom tajne.

 

Dok porodica od samog početka tvrdi da je Dženan ubijen, Tužilaštvo KS podiglo je optužnicu za saobraćajnu nesreću i u toku je sudski proces Ljubi i Bekriji Seferoviću.

 

Komentari

komentara