Video

Aluminijska folija štedi energiju, oštri makaze, odlična je zamjena omekšivaču, pojačava WiFi signal….

Napisao H. H.

Aluminijsku foliju je odlično imati u kući jer korist od nje seže daleko dalje od same pomoći kod pripreme hrane i zamatanja sendviča

Možda ste čuli da neke domaćice ubacuju kuglice od aluminijske folije u veš mašine i sušilice za veš. A jeste li se ikada zapitali zašto to rade?

 

Radi se o odličnom triku koji čini peglanje puno lakšim i bržim jer odjeća nakon pranja i sušenja mekanija pa nije toliko zgužvana. Zapravo, kuglice od aluminijske folije pomažu da se kod pranja odjeća bolje okreće, a time i opere dok u sušilici stopiraju stvaranje statičkog elektriciteta.
Neki, također, tvrde da su aluminijske kuglica odlična alternativa omekšivaču za veš. Dovoljne su dvije do tri, a napravite ih jednostavno – uzmite komad aluminijske folije i napravite kuglicu veličine loptice za tenis.

 

Evo kako iskoristiti aluminijsku foliju u domaćinstvu:

 

Za super brzo peglanje

 

Stavite komad aluminijske folije između navlake i daske za peglanje tako da sjajni dio bude gore. Skratit će vam vrijeme peglanja jer će se toplina reflektirati s folije i peglati drugu stranu odjeće. Žene koje koriste ovaj trik kažu da im skraćuje vrijeme peglanja za čak pet puta – sa 15 minuta za jednu košulju, na tri minute.

 

Pogledajte u videu, u emisiji Dr. Oza, kako to napraviti, a vidjet ćete i kako aluminijskom folijom naoštriti makaze:

 

 

Ovako ćete naoštriti makaze

 

Uzmite komad folije, presavinite je pa razrežite tupim makazaa. Ostatak folije ponovo presavinite pa opet prerežite makazama. Ponovite to nekoliko puta i makaze će ponovno biti oštre.

 

Dobra je i za ribanje lonaca

 

Ponestane li vam žice za ribanje posuđa, posegnite za aluminijskom folijom. Jednostavno od nje napravite kuglicu veličine tako da vam ugodno sjedi u ruci pa njome izribajte posuđe ili neku drugu površinu na kojoj su naslage hrane i prljavštine. Odlična je i za ribanje roštilja.

 

Za više topline od radijatora

 

Iza radijatora, posebno iza onih koji se se nalaze na vanjskim zidovima (ispod prozora), stavite aluminijsku foliju tako da sjajni dio bude okrenut prema radijatoru. Tako će prolaz topline biti usmjeren na prostoriju pa će vam u kući biti toplije.

 

Pojačava Wi-Fi signal

 

Ako vam je signal slab, posegnite za aluminijskom folijom. Uzmite komad, presavinite pa stavite iza Wi-Fi antene. Signal će se odbijati od folije i dolaziti do vas.

 

Pogledajte kako to napraviti u videu:

 

 

Popravlja kontakt s baterijom

 

Ako vam je oslabila opruga na koju dolazi baterija u nekom uređaju i kontakt je loš, posegnite za komadićem aluminijske folije i stavite je u prostor između baterije i opruge – kontakt će biti bolji.

 

24sata.hr,

Komentari

komentara