Trudnoća i majčinstvo

ROĐENA SA SAMO 620 GRAMA: Ova bebica je pobijedila nepovoljne šanse ogromnom ŽELJOM ZA ŽIVOTOM!

Napisao H. H.

Kada je došla na svijet, sićušna djevojčica Frančeska imala je samo 620 grama. Da se rodila samo dan ranije, ljekari ništa ne bi mogli da učine za nju. Malena Frančeska rođena je neposredno nakon što je majka ušla u 24. nedjelju trudnoće, što je, najranije moguće da bi beba preživjela, i to samo zahvaljujući nasavremenijoj medicini.

U aprilu prošle godine tada 36-godišnja trudnica, Viktorija Bredli iz Liverpula je iznenada osjetila bolove u leđima i stomaku da bi sljedećeg dana rodila kćerkicu prirodnim putem, piše Bild, a prenosi Kurir.

“Kada se rodila, izgledala je kao 3D snimak, koža joj je bila providna“, prisjeća se Viktorija.

Medicinsko osoblje je napravilo otiske bebinih stopala i ručica kako bi roditeljima olakšali najvjerovatniji rastanak od djeteta. Niko nije vjerovao da ima ikakve šanse da preživi. Ali, uprkos mračnim predviđanjima, Frančeska je poput pravog malog borca pobijedila statistiku.

Poslije čak 17 nedjelja provedenih u bolnici, 15 transfuzija krvi i operacije laserom, koja joj je sačuvala vid, djevojčica je živa i zdrava puštena kući, na veliku radost roditelja. Danas malo veliko čudo ima 6,86 kilograma i odlično napreduje, bez ikakvih posljedica.

Ekskluziva.ba

Komentari

komentara