Trudnoća i majčinstvo

Majka 13-godišnje djevojčice koja se porodila: Ne znam koliko je njemu, znam samo da je puno stariji…

Napisao H. H.

Iako cijeli slučaj zvuči nestvarno, prim. dr. Slavko Nikić, šef Ginekologije brčanske bolnice dao je izjavu koja potvrđuje pisanje medija

Vijest da se u Brčkom prije nekoliko dana porodila 13-godišnja djevojčica šokirala je bh. ali i regionalnu javnost, a kritike i osude pljuštale su na sve strane.

Iako cijeli slučaj zvuči nestvarno, prim. dr. Slavko Nikić, šef Ginekologije brčanske bolnice dao je izjavu koja potvrđuje pisanje medija.

– Djevojčica je primljena kada su trudovi već krenuli i mi smo u skladu s procedurama u takvim slučajevima, carskim rezom, uspješno obavili porođaj. Beba je teška 2,7 kilograma, a i majka i ona su dobro – rekao je Nikić.

Reporter “Dnevnog avaza” obišao je porodicu djevojčice te s njima razgovarao o cijelom slučaju.

– Njoj je nepunih 13 godina. Ne znam koliko je njemu, ali znam da je puno stariji od nje…- kazala je je majka djevojčice.

Kompletnu ispovijest roditelja o tome kako su regirali na vijest da je njihovo 13 godina staro dijete i samo dobilo dijete, kako je uopće moglo doći do toga, ko je otac i druge detalje šokatnog slučaja možete pročitati u današnjem printanom izdanju Dnevnog avaza.

Komentari

komentara