Trudnoća i majčinstvo

Zaboravite sve mitove – Lijepe i uredne i u trudnoći

Napisao admin

Da vam jedna te ista odjeća ne bi dosadila, dodajite modne detalje i u tom periodu ne škrtarite s kupovinom torbica i cipela, jer su one, srećom, aktuelne bez obzira na trudnički status. Kupujte odjeću koju možete neograničeno da kombinujete.


Lijepe trudnice (Foto: Cure.ba)

Obične tunike i haljinice možete nositi preko trudničkih pantalona, a preko majica uz tijelo možete navući pleteni bolero, kako biste se zaštitile od vjetra. Uostalom, gdje to piše da sakočići, kaputići i džemperići treba obavezno da budu zakopčani? Možete samo da ih privežete iznad stomaka sa širokim pojasom ili maramom. Ako ste niske, nikako ne oblačite predugačke haljine kakve su nosile vaše mame, još dok ste vi bili u njihovim stomacima. Važi pravilo: usko i kratko, a stomak treba da je vidljiv a prikriven. Uz sve to, zbog dobrog ukusa, ne oblačite pretijesnu odjeću, jer to neće koristiti ni vama, a ni vašem djetetu! Vodilje neka vam budu prirodni materijali, čiste linije, vaše boje i lični stil.

Nemojte zaboraviti na urednu frizuru, a slobodno zaboravite i mit o zabrani farbanja kose. Nokti treba da su vam uvijek uredni, i možda je došlo vrijeme da vam kod sređivanja noktiju na nogama pomogne on, ili da jednostavno sebi priuštite tretman kod pedikira.

Pošto je to vrijeme kada žene prosto procvjetaju, neka se to vidi i spolja, mada previše ima onih žena koje tad pribjegavaju nošenju široke sportske odjeće. Nemojte da budete kao one – lijepe ste, pa neka se to vidi i u vašem životu!

cure.ba

Komentari

komentara