Trudnoća i majčinstvo

JAKO VRIJEDAN SAVJET PUNO MAJKI TO ČINI – Ne prekrivajte bebina kolica pelenom jer može biti kobno

Napisao H. H.

Iako mnoge majke vjeruju kako na taj način štite bebu, pokrivanje dječjih kolica laganom tkaninom ili pelenom može djeci šetiti.
Naime, stavljanjem zaštite zaustavlja se protok zraka i u kolicima može postati jako vruće čak unatoč laganim materijalima, piše Today.

U takvim uvjetima temperatura bebinog tijela može porasti čak pet puta brže nego temperatura tijela odrasle osobe zbog čega se dijete može naći u opasnosti.

“Ne treba odmah paničariti, jer je ovo tehnika koju roditelji koriste već desetljećima. Dobro je zaštititi dijete, no možda ima i drugih načina”, savjetuje Wendy Sue Swanson, pedijatrica iz Seattlea.

Koristite suncobran

Ukoliko dijete želite zaštititi od sunca radije koristite suncobran koji sprječava prodiranje UV zraka i koji će stvoriti sjenu bez zaustavljanja protoka zraka. Drugi način je korištenje malog ventilatora koji se pričvrsti na bebina kolica.

“Osim toga, prekrijete li dijete, nećete ga vidjeti”, upozorava pedijatrica iz Ohioa, Sarah Adams.

“Zaustavlja se cirkulacija zraka, što utječe na disanje kod djeteta i njegovu temperaturu”, dodaje Adams, no podsjeća da u karijeri nije imala mnogo slučajeva u kojima je djetetu ugroženo zdravlje zbog ovakve navike mama.

net.hr

Komentari

komentara