Trudnoća i majčinstvo

Tuga – MAJKA DJEVOJČICE (4) KOJA JE UMRLA U KOLIMA HITNE GOVOREĆI DA ŽELI KUĆI: Neće me ušutkati!

Napisao admin

Slučaj koji je potresao čitavu Bosnu i Hercegovinu…


Mnogi se vjerovatno sjećaju slučaja tragične smrti djevojčice Nejle (4) koja je 2014. godine preminula u vozilu Hitne pomoći, govoreći slabašnim glasom “Mama, hoću kući”, piše “Doznajemo“.

Kako je poznato, o ovom tužnom slučaju se vodi sudski postupak, gdje se utvrđuje da li je bilo propusta medicinskog osoblja.

 

Majka Zada Bajrić danas se oglasila statusom u kojem je izrazila nezadovoljstvo onim šta se dešava u okviru postupka. Evo šta piše:

– I danas tvrde ljekari pred sudom da je moja Nejla bila u odličnom stanju kod njih u bolnici… Evo je prije na dan polaska u bolnicu, i evo u bolnici do šta su je doveli, da nije mogla da gleda, ni da sjedi, ni samostalno diše … zenci rašireni i sutradan će da umre … a danas me gledaju u oči pred sudijom da su je obilazili i brinuli o njoj, a vizitu obavljali preko zatvorenih vrata ujutro dođu i to je sve … Al` ja dok sam živa borit ću se da odgovaraju za moju Nejlu ……. nemarna samo nek` im je poklona i para i njihove kancelarije za ispijanja kahve … Bog mili zna koliko je ovako djece završilo kao što je moja Nejla, pa su zataškali … al` mene neće moći ušutkati, ja im kažem Nejla je bila i ostaće Sunce moje …

haber.ba

Komentari

komentara