Trudnoća i majčinstvo

Ispovijest – ŠOK U VRTIĆU U SRBIJI: Majka došla po dijete, a zetekla ga kako je…

Napisao admin

F. J. u obdaništu “Sunce“ u Mirijevu zatečen iznemogao od plakanja, na noši sa rukama vezanim duksericom tako da ne može da ustane. Vaspitne mjere vaspitačica u dječjem vrtiću “Sunce“ u Mirijevu stavljene su na provjeru, kada je u srijedu majka jednog mališana u kupatilu zatekla zatvorenog dječaka F. J. kome su bile vezane ruke! Vaspitačice su se, navodno, branile opravdanjem da je mališan nemiran, a u Predškolskoj ustanovi “Zvezdara“ tvrde da je došlo do – nesporazuma.


Iznemogao od plakanja, sjedio je na noši sa rukama vezanim duksericom tako da ne može da ustane. Ovo je prizor koji je majka djeteta, koji pohađa stariju jaslenu grupu uzrasta do tri godine, zatekla u četvrtak nešto poslije 14 časova, kada je došla po svoje dijete, pišu “Novosti“.

– U petak je majka, koja je pronašla dijete u kupatilu, išla na razgovor sa zaposlenima i direktorkom, gdje su pokušali da je ubijede kako će dotična biti disciplinski sankcionisana, ali da je potrebno strpljenje – tvrdi Petar, prijatelj žene koja je vezanog mališana pronašla u toaletu.

Iz PU “Zvezdara“, u okviru koje se nalazi i obdanište “Sunce“, kažu da su obaviješteni o slučaju, ali da je posrijedi nesporazum.

– Došlo je do nesporazuma – uvjerava Snežana Petrović, direktorka PU “Zvezdara“.

– Radimo na tome i dok se ne utvrdi šta se tačno dogodilo, ne možemo iznositi nikakve zaključke.

Roditelji ostalih mališana nisu obaviješteni o ovom događaju i bili su šokirani kada su od reportera saznali za incident. Ipak, svi do jednog hvale vrtić i vaspitačice koje u njemu rade, iako ih je manje nego što je zaista potrebno.

 

ekskluziva.ba

Komentari

komentara