Trudnoća i majčinstvo

Maleno čudo – Kako mi je moja beba spasila život

Napisao H. H.

Edita Sjekirica Trejsi svoju ćerku voli da naziva ''malenim čudom'', što je i razumljivo, s obzirom na način na koji se rodila. Editina ćerka se rodila za samo 30 sekundi, dok je ona ležala na operacionom stolu zbog teškog srčanog oboljenja.

Kada je bila u 36. nedjelji trudnoće, Edita je počela da osjeća pritisak na leđima. To je nije mnogo brinulo, jer se približavala devetom mjesecu trudnoće.

– Bila sam blizu devetog mjeseca. Normalno je da se osjećate umorno i da imate bol u leđima – rekla je Edita (35), koja već ima jednu ćerku.

Ipak, Edita se obratila ljekarima jer je bol koji je osjećala bio drugačiji od uobičajenog. Ljekari su uradili nekoliko testova i pregledali su joj pluća. Tada joj je otkriveno vrlo ozbiljno oboljenje, takozvana disekcija aorte. Arterija aorta, koja ide direktno iz srca, počela je da puca zbog visokog krvnog pritiska.

Editu su brzo odveli na operaciju, gdje su carskim rezom, za samo 30 sekundi, donijeli na svijet njenu ćerkicu, živu i zdravu. Potom je uslijedila devetočasovna operacija na otvorenom srcu, koju je Edita srećom preživjela.

– Kada sam se probudila, nisam znala kroz šta sam sve prošla. Bila sam srećna da mi je samo ćerka ostala živa. Moja beba mi je spasila život – rekla je Edita, koja se osjeća odlično i uživa u porodičnom životu.

blic

Komentari

komentara