Trudnoća i majčinstvo

Sestra tragično stradale Zeničanke: Trudna Naida nije mogla podnijeti nesretnu ljubav

Napisao H. H.

Moja sestra bila je borac, a ne kukavica! Bila je lav od žene, ovo su riječi kojima je počela ekskluzivnu ispovijest za “Dnevni avaz” Elma Mujagić, sestra Naide Čičak (22), koja je u utorak, sat poslije ponoći, oduzela sebi život aktiviranjem ručne bombe u stanu kompleksa “Makovi”, gdje je živjela kao podstanar

KOMENTARI
Otišao u Njemačku
Posebno pogađa u srce informacija da je nastradala Čičak bila u drugom stanju te da je za pola godine na svijet trebala donijeti dijete.

– Naida je bila u drugom stanju s momkom S. H. (podaci poznati redakciji). Planirali su bebu, namjeravali se vjenčati. Ali, njegova majka bila je protiv. Naidin momak na kraju je otišao u Njemačku – priča nam Mujagić.

Kaže da joj je Naida sve to priznala.

– Momak joj je obećavao da će biti uz nju. Na kraju ju je ostavio. Rekla mi je da strahuje da će joj uzeti bebu te da to neće dozvoliti makar i glavom platila – priča nam Mujagić.

Najteži dan
Nema riječi da opiše bol za izgubljenom sestrom.

– Želim da svako ko je i najmanje doprinio da Naida oduzme sebi život osjeti istu bol koju sada prolazimo moja majka, ja, ostatak porodice – poručila je Mujagić.

Umjesto da zajedno pripremaju sobu za bebu, kupuju joj stvari i raduju se novom članu porodice, nažalost, porodica Čičak proživljava najteže dane. Jučer su pripremali dženazu za uvijek vedru i nasmijanu 22-godišnju Zeničanku.

– Budućnost je gora, bolan. Ne razumiješ ti mene, više nemam volje ni za šta. Nemam ništa u životu, nemam cilja, sve mi je bezveze, prazno, fuj, napisala je Čičak u razgovoru s prijateljem.

Danas dženaza i ukop
Sama između četiri zida, Naida je odlučila okončati svoj život i život djeteta u stomaku aktiviranjem bombe. Zenica ne pamti ovakav slučaj. U Kantonalnoj bolnici Zenica jučer je završena obdukcija.

Dženaza tragično stradale Zeničanke bit će obavljena danas u haremu Čaršijske džamije, a ukop će poslije ikindija-namaza na mezarju Prašnice, piše “Avaz“.

Komentari

komentara