Trudnoća i majčinstvo

Bacila svoju bebu sa devetog sprata, pa skočila za njom: Obje čudom preživjele, majci prijeti 5 godina zatvora

Napisao H. H.

Prije nego što će baciti dijete sa velike visine, žena je bila vrlo napeta: vikala je i bacala stvari po stanu.

Nezapamćen užas dogodio se u gradu Ufa, u Rusiji. Majka (21) bacila je svoju bebu sa devetog sprata samo zato što je bila neraspoložena, da bi potom i sama skočila sa terase. Zahvaljujući nevjerovatnim okolnostima, i majka i beba su preživjele.

Srećom, prilikom pada, obje je na tlu dočekao veliki snježni nanos. Djevojčica je zadobila teške povrede, a majka je optužena za pokušaj ubistva i prijeti joj kazna od pet godina zatvora, ako je proglase krivom.

Kako kaže njena porodica, žena je tog dana bila u prilično lošem raspoloženju.

– Bila je vrlo napeta, vikala je na mene cijelo jutro i bacala stvari po stanu. Spremala se da odvede dijete na rutinski pregled u dom zdravlja. U jednom trenutku sam otišla u kuhinju i ostavila sam je sa djevojčicom u spavaćoj sobi. Nadala sam se da će se tako malo smiriti. Nekoliko minuta kasnije, kada sam se vratila, vidjela sam da je soba bila prazna – kaže njena snaha.

Potrčala je ka otvorenom prozoru, pogledala kroz njega i vidjela ih obje kako leže na ulici. Odmah je pozvala hitnu pomoć.

– Dijete je palo direktno na glavu. Tačnije, glava i tijelo su joj se zabili u snijeg, a samo su noge virile napolju. Izvukla sam je pažljivo dok je njena majka ležala pored i plakala od bolova – kaže očevidac.

Djevojčica i majka su odmah hospitalizovane. Djevojčica je u teškom stanju, dok se majka izvukla sa modricama i ogrebotinama, i ona nije životno ugrožena. Otpuštena je poslije nekoliko dana iz bolnice, dok se se doktori borili da spase djevojčicu. I ona je sada u boljem stanju.

Otac djevojčice je pokrenuo i brakorazvodnu parnicu nakon što je njegova žena pokušala da im ubije dijete, piše “Telegraf“.

Komentari

komentara