Trudnoća i majčinstvo

Evo kako – Želite što brže da začnete?

Napisao admin

Došao je i taj trenutak u životu. Vi i vaš partner odlučili ste da je vrijeme da postanete roditelji. Samo nedostaje još jedna mala sitnica – beba. I dok će nekima misija pravljenja bebe ići kao od šale, drugi će itekako morati da se namuče da postignu primarni cilj – trudnoću.


par (foto:cure.ba)

Uživanjem do cilja 

Kao što i muški orgazam ima svoju primarnu funkciju, a to je puštanje spermatozoida, tako i ženski orgazam ima svoj zadatak. Sperma prilikom ejakulacije iz penisa izlazi brzinom od otprilike 16 kilometara na sat, što od početka malim “plivačima” pomaže u njihovom putu k cilju – zreloj jajnoj ćeliji. 

Ženski orgazam isto pomaže pri začeću. Istraživanja su pokazala da prilikom orgazma dolazi do stezanja mišića što pomaže spermatozoidima da lakše stignu do zrele jajne ćelije. Dakle, veliko O s ženske strane je itekako poželjno kao i s muške. 

Poza (ni)je bitna 

Neka istraživanja su pokazala da su najbolje poze za začeće misionarska poza ili od pozadi, jer su to dvije poze koje dozvoljavaju duboku penetraciju. Isto tako imajte na umu da ove poze mogu da pomognu, ali to ne znači da i druge poze ne funkcionišu toliko dobro. 

U cijelom tom procesu, najvažnija stvar je da oboje uživate i da imate polne odnose što češće, što će osigurati redovnu proizvodnju nove, pokretne spreme. Neredovne ejakulacije kod muškaraca znače i zalihe stare sperme, koja ima mali broj pokretljivih živih i zdravih spermatozoida. 

Polne odnose održavajte bar svaki drugi dan, posebno u nedjelji kada se događa ovulacija. Češće nije ni potrebno, jer zalihe sperme ionako ne stižu da se obnove u roku kraćem od 24 sata, nego je potrebno oko dva dana.

S media

Komentari

komentara