Trudnoća i majčinstvo

Majka hiperaktivnog djeteta: ‘Moja kćerkica je nemilosrdna, a svaki izlazak s njom je izazov. Ali njen poremećaj i njeno srce ne mogu sebi pomoći’

Napisao A. K.

Objava jedne majke na Facebooku izazvala je divljenje mnogih jer u njoj opisuje život s djetetom koje ima poremećaj pažnje uzrokovan hiperaktivnošću

Majka četverogodišnjakinje Taylor Myers više nije mogla izdržati te je u poprilično dugačkoj objavi na Facebooku opisala život s djetetom koje pati od poremećaja pažnje uzrokovanog hiperaktivnošću. U njemu je Myers objasnila kako je svaki izlazak u javnost izazovan jer kćer jednostavno ne može smiriti. “Ona je nemilosrdna. Znam to. Ja živim s njom. Njezin poremećaj i opsesivno malo srce si ne može pomoći pa konstantno pokušava otkriti razloge stvari koje smatra nepravednim i pogrešnim, a to ne prestaje dok ona na kraju ne zaspi ili dok joj nešto vrlo dramatično ne ukrade pozornost”, napisala je Myers.

U svojoj objavi ona navodi kako je upravo zbog tih razloga u nekoliko navrata morala napustiti dućan “po deset puta joj kažem neka sjedne kako ne bi pala samo da bi čula ženu iza sebe kako progovara: ‘O, za ime Isusovo, dajte joj keks i umuknut će!'” Međutim, jedan se dan dogodilo nešto novo, zbog čega je Myers na kraju objave zahvalila anonimnoj ženi na pomoći. Naime, dok je stajala u redu na blagajni i pokušavala umiriti dijete objašnjavajući kako ne može dobiti vrećicu čipsa za kojom žudi, pored nje se je stvorila žena koja je stala zabavljati njezinu kćer postavljajući joj različita pitanja. “Postavljala joj je pitanja kako bi joj odvratila pažnju, ali me je i podupirala kada bi Sophie počela moliti čips… Iskreno, ova je žena mogla biti antikrist, ali ja bi se svejedno zahvalila njezinoj ljubaznosti i suosjećanju”, napisala je na kraju.

Iz njezine je objave vidljivo koliko je ponekad jako malo potrebno da bi se osjećali bolje i koliko je malo potrebno da pomognemo nekome.
Izvor: Refinery29/Net.hr

Komentari

komentara