Trudnoća i majčinstvo

“U 31. sam sedmici trudnoće i nijedan ginekolog NEĆE DA ME PRIMI” Razlog je UŽASAN

Napisao H. H.

Svaka trudnica pretpostavlja ne da će dobiti njegu doktora, jer to se podrazumijeva, već da će dobiti sjajnu njegu. Međutim, ova žena je ostala bez ijednog doktora voljnog da je pregleda, i to iz sasvim bizarnog razloga.

Na forumu Reddit se pojavila žena koja je otkrila da je trudna tek u 29. sedmici trudnoće. To je za nju bila totalno neočekivana vijest koja je šokirala. Brže bolje je krenula da traži ginekologa, ali ispostavilo se da nijedan u radijusu od 100 km od njene kuće nije voljan da je primi, piše “Žena“…

“Većina njih mi je rekla da ne mogu da me prime jer sam prošla 24. sedmicu trudnoće i da je sada rizično za doktora da me primi bez ikakvih prethodnih pregleda i rezultata. Čak su me i babice ignorisale“, kaže ova žena.

Nakon mnogo dana potrage, našla je ordinaciju sa doktorima koji su voljni da sarađuju, a sada se bori sa problemima vezanim za osiguranje.

Trenutno sam u 31. sedmici trudnoće i zaista sam preplašena. Ne znam šta će biti ako nešto krene naopako. Bojim se da prirodni porođaj neće biti moguć, i da će se stvari zakomplikovati. Možda će mi trebati carski rez, ali kako ću to da znam kad nemam doktora?”, pita se preplašena žena.

“Razumijem i doktore i znam da izbjegavaju rizik, ali na šta to liči da nijedan doktor ne želi da primi trudnicu kojoj je ostalo još dva mjeseca do porođaja?“, pita se ona.

S druge strane, i američki doktori kažu da postoje dobri razlozi za ovakvo ponašanje.

Ima žena koje se jave prekasno pa ne mogu da dobiju termin. Ima i žena koje idu od doktora do doktora, ne plaćaju račune i ne slušaju savjete koje dobiju od prethodnog. Nekada se samo pojave mjesec dana pred termin, i mi tada zaista ne želimo da se uplićemo u to. Ipak, naglašava, nijedan pravi doktor neće odbiti pacijenta, i dodaje da je potrebno samo naglasiti u dokumentaciji da se pacijentkinja pojavila prekasno za određene testove i procedure“, kaže Loren Strejčer, ginekolog.

Komentari

komentara