Poslovni kutak

Međunarodna studija – Svaki deseti zaposlenik je radi depresije uzeo slobodne dane

Napisao admin

Svaki četvrti radnik koji boluje od depresije priznao je da za bolest nije rekao šefu zbog straha da ne ostane bez posla, potvrdila je međunarodna studija na 7000 ljudi provedena u Velikoj Britaniji, Italiji, Njemačkoj, Danskoj, Španjolskoj i Francuskoj.


Ilustracija (Foto: Cure.ba)

Gotovo svaki deseti radnik uzeo je slobodne dane zbog depresije. To najčešće rade Nijemci, Danci i Britanci, a najmanje Turci, piše BBC.

Radnik koji boluje od depresije u prosjeku na godinu uzme 36 slobodnih dana, a stručnjaci upozoravaju da takvi radnici svake godine tvrtke koštaju i puno novca. Osim što uzimaju slobodne dane, radnici koji boluju od depresije su i manje učinkoviti.

Trećina menadžera priznaje da nemaju uspostavljen adekvatan sistem rada sa zaposlenicima koji se bore s ovom bolešću te da ne znaju kako im pomoći, potvrdila je studija. 

– Depresija je izazov za tvrtke, ali i društvo jer uzrokuje veliku štetu zbog čega je potrebna pažnja vladajućih tijela Evropske unije – istaknuo je britanski političar u Evropskom parlamentu Stephen Hughes.

cure.ba

Komentari

komentara