Poslovni kutak

Poslovi budućnosti – Poslovi koji su idealni za pokretanje start-up firme u 2012.

Napisao admin

Analiza podataka je pokazala kako je u 2012. godini najbolje pokrenuti start-up firme vezane uz poslove zaštite voda, e-commerca, zaštite okoliša, full-service restorana, internet izdavalaštva i emitovanja, IT savjetovanja, firme vezane uz mobilne i društvene igre, njegu ljubimaca, stambenu izgradnju.


Posao (foto: cure.ba)

Ulazak u biznis, pokretanje posla i poslovanja je uvijek rizično, a posebno u jeku velike krize koja je pogodila svijet. Zato poduzetnici mnogo opreznije pokreću firme, detaljnije analiziraju tržište, konkurenciju, proizvod i drugo, prije nego otvore firmu i lansiraju proizvod ili uslugu na tržište.

Ako je vjerovati trima istraživačkim firmama – Segaworks (finansijske analize), Plunkett (firmaza poslovnu inteligenciju koja proučava trendove koji utiču na svijetu) i IBISWorld (procjena industrijskog rasta, projekcije prihoda i rasta zaposlenosti) sada je pravo vrijeme za pokretanje start-up firme.

Međutim, šta ponuditi tržištu, koji posao pokrenuti i pri tome zadovoljiti sve kriterije uspješnog poslovanja?

U 2012. godini najbolje pokrenuti start-up firme vezane uz poslove zaštite voda, e-commerca, zaštite okoliša, full-service restorana, internet izdavalaštva i emitiranja,  IT savjetovanja, firme vezane uz mobilne i društvene igre, njegu ljubimaca, stambenu izgradnju.

Naravno, ima prostora za još desetke poslova, ali stručnjaci su se vodili idejom za pokretanje biznisa koji su (lako) dostupni poduzetnicima, poslovima koji ne iziskuju (pre)velika materijalna sredstva za pokretanje poslovanja.

Vrlo unosni poslovi su u proizvodnji energije, nanotehnologije ili auto dilera. Ali takvi poslovi zahtijevaju veća ulaganja u pokretanje start-upa. Također, izostavljeni su poslovi koji zahtijevaju dugotrajno školovanje poput prava i medicine.

Nadamo se kako ste nakon svih ovih ideja barem mrvicu bliži odluci o pokretanju vlastitog biznisa.

cure.ba

Komentari

komentara