Poslovni kutak

Otkrivamo – 5 najboljih zanimanja za žene

Napisao admin

U današnje vrijeme, žene postižu fenomenalne rezultate tokom studiranja, a i u toku svoje profesionalne karijere.


Poslovna žena (Foto: Cure.ba)

I muškarci i žene imaju neka zajednička zanimanja, u kojima i jedni i drugi mogu biti odlični (odvjetnik, inžinjer, doktor), ali također postoje neke profesije u kojima su i muškarci i žene bolji jedni od drugih. Pogledajte kojih pet zanimanja su najbolja opcija za žene, jer u tim poljima mogu najbolje i najbrže napredovati. 

1.    Ljudski resursi. 

U ljudskim resursima, žena menadžer može lako objasniti i što je najvažnije, uvjeriti kandidate da počnu raditi u firmi za koju ona radi. U smislu donošenje politika, ona može imati svoju perspektivu koje se muškarci ne mogu sjetiti!

2.    Marketing. 

U ovoj struci, većina firmi zaposliti žene, jer one mogu lako dovesti klijente. Sa svojim talentom i ljepotom, klijenti mogu biti vrlo lako uvjereni. Mnoge firme su osjetile profit zbog zapošljavanja žena menadžera u marketingu. Dovođenje klijenata, povećanje profita firme i udvostručenje prodaje žena može učiniti lako zbog svoje moći uvjeravanja.

3.    Stjuardese. 

Muškarci su stvarno nestrpljivi i vrlo malo njih može tolerisati ljutnju ili iritantne navike putnika. Žene su mirne u odnosu na muškarce. One znaju kako se nositi sa ljutnjom i služit će svojim putnicima puno bolje od muškaraca.

4.    Medicinska sestra. 

U svim TV – e serijama, filmovima ili pjesama, vidjet ćete samo žene medicinske sestre. Zašto je to jedno od najboljih zanimanja za žene? To je zato što se žene mogu povezati s bolesnikom i imaju potrebne vještine da se brinu za njih. Kao skrbnik u porodici, žene su vješte i u tom području.

5.    Mediji. 

Ova struka dočekuje žene sa rašienim rukama. Žene voditeljice i terenske novinarike su široko cijenjene od strane gledatelja i slušatelja. Bilo da je u pitanju televizija ili radio, glas i osobnost žene privlači pozornost. Čak i u printanim medijima, posebno časopisima, žene imaju više ideja u odnosu na muškarce. Ukratko, žene znaju što će privući domaćice ili profesionalne žene puno bolje nego muškarci. To je razlog zašto je kod većine vodećih lifestyle magazina žena urednica!

 

cure.ba

Komentari

komentara