Poslovni kutak

Ne možeš pobjediti – Konflikti na radnom mjestu

Napisao admin

Većina ljudi se povremeno nađe u konfliktnim situacijama. Obično su takvi konflikti rezultat nesporazuma, različitih ličnih verovanja i vrednosti, suprotstavljenih interesa, nezadovoljenih potreba ili nesposobnosti u izražavanju sopstvenih osećanja i mišljenja.


Posao (Foto: Cure.ba )

Naći se u konfliktnoj situaciji i biti u mogućnosti da pritom pronađeš razumno rješenje može biti veoma težak zadatak….Ne možeš „pobjediti” u konfliktnoj situaciji, jer pobjeda bi u tom slučaju značila da je ishod cijele situacije zadovoljavajući samo za jednu od suprotstavljenih strana. A to ni u kom slučaju nije kompromisno rješenje.

Dakle, konflikte treba rješavati.

Ako je riječ o konfliktu sa ljudima sa kojima radimo, oni mogu da podstaknu i druge probleme na poslu kao što su netrpeljivost među kolegama, smanjena komunikacija koja samim tim loše utiče na produktivnost. Ukoliko će konflikt na radnom mjestu donijeti konstruktivne promjene i motivisati grupu ka većoj produktivnosti onda je čak i potreban. Nepotrebne konflikte, naravno, treba izbjegavati a kada se oni ipak pojave naučite da ih rješavate na obostranu korist.

cure.ba

Komentari

komentara