Poslovni kutak Video

Klijenti na prvom mjestu – Sberbank BH – jer tu ste kao kod kuće (FOTO) (VIDEO)

Napisao admin

Sberbank BH je članica Sberbank Europe AG koja upravlja mrežom of devet univerzalnih banaka u osam država Centralne i Istočne Evrope sa preko 280 filijala i 4.400 zaposlenih.


Sberbank BH (foto: haber.ba)

Od 20. februara 2013. godine Volksbank BH d.d. postala je Sberbank BH d.d., čime je označen i novi početak u poslovanju one nekadašnje banke. Nakon akvizicije, Sberbank je započela sa značajnom transformacijom kako bi nastavila profesionalno poslovanje orijentisano ka klijentu sa ciljem da postane lider u bankarskom sektoru Bosne i Hercegovine – moderna, fokusirana i pouzdana.

Sberbank je jedna od najprofitabilnijih finansijskih institucija u svijetu i vodeća banka u Rusiji sa tradicijom od preko 170 godina poslovanja koja nudi nove proizvode zasnovane na najvišem kvalitetu i najsavremenijim tehnologijama.

Sa preko 100 miliona klijenata Sberbank je dokaz da ste na pravom mjestu gdje možete dobiti sve bankarske usluge koje su vam potrebne.

Sberbank BH je prošle sedmice započela imidž kampanju sa sloganom “Vaša priča. Vaša banka.” s ciljem uvođenja i pozicioniranja novog brenda u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Kreativni koncept je razvijen na ideji približavanja klijentima i njihovim potrebama. Posebno u TV spotu, ova je ideja živopisno ilustrovana na ličnim situacijama klijenata koji “žive u poslovnici banke” i u kojoj zadovoljavaju svoje različite potrebe.

Sberbank BH je ovu ideju, osim na TV spotu, praktično implementirala i u filijali Sarajevo, u Strosmajerovoj, u koju se jutros (14.06.) uselio mladi par Nejra i Rijad, koji će tu provesti dva dana normalno prolazeći kroz uobičajene životne situacije. Ova marketinška aktivnost se premijerno realizuje u Bosni i Hercegovini, nakon što je prošle sedmice takođe premijerno prikazan novi imidž spot Sberbank.

“Mi hoćemo na jedan drugačiji način da pokažemo ljudima da je moguće da se u banci osjećaju kao kod kuće. Izabrali smo ovaj, za naše prilike još uvijek neuobičajen marketinški pristup, posebno kada su u pitanju finansijske institucije. Na ovaj način poručujemo našim klijentima da razumijemo njihove živote, potrebe i želje, te da smo im u mogućnosti ponuditi odgovarajuću finansijsku uslugu”, izjavio je vođa odjela Marketing i komunikacije Sberbank BH Vedran Peršić.

TV spot koji je nosilac kampanje i na osnovu kojeg je realizovana i ova aktivnost je rezultat šire regionalne saradnje banaka iz Sberbank Europe. Glavna uloga u spotu povjerena je mladom britanskom glumcu Jasonu Langleyu, kojeg bh. publika ima priliku vidjeti i u serijalu “Da Vinčijevi demoni”, koji se trenutno emituje na TV stanicama u regionu. Osim njega, u spotu je bilo angažovano 20-ak glumaca, a spot je sniman u poslovnici u potpunosti prilagođenoj vrhunskim standardima Sberbank.

Foto: A. Terzić/Haber.ba
Video: Produkcija S.K./Haber.ba

haber.ba

Komentari

komentara