Poslovni kutak

Savjeti – Počnite odgovorno trošiti svoj novac

Napisao admin

Iako vam se čini da danas vi troše mnogo više novca nego što imaju, to vam ne treba služiti kao izgovor ili opravdanje da i vi činite isto. Ako želite da uvijek imate onoliko novca koliko vam je potrebno, onda trebate naučiti kako njime pametno upravljati.


Novac (Foto: Cure.ba)

Donosimo vam nekoliko jednostavnih savjeta koji će vaš novčanik održati punim.

Počnite zarađivati – Sve dok ne počnete novac zarađivati sami, nećete ga ni znati cijeniti. Svaki put kada novac poželite potrošiti na nepotrebne sitnice, sjetit ćete se koliko naporno ste radili da biste taj novac zaradili. Novac koji dobijete od drugih nikada nije teško potrošiti, ali novac za koji ste se pomučili teže ćete ispuštati iz ruku.

Dodatni posao – Ne predlažemo vam da radite „od jutra do sutra“, već da ne propuštate prilike za dodatnu zaradu. Honorarni poslovi obogatit će vaš budžet, pa stoga dvaput razmislite prije nego što ih odbijete. Kažite prijateljima da tražite dodatni posao i da vas obavezno obavijeste ako čuju nešto zanimljivo.

Kupujte ono što vam treba – Ako imate 20 haljina od kojih ste jedva obukli pet, onda imate problem. Jednako je sa torbama, hlačama, cipelama… U kupovinu ne idite kada vam je dosadno i na sniženjima  kupujte ono što vam zaista nije potrebno.

cure.ba

Komentari

komentara