Poslovni kutak Video

Indija – Mještani prebili političara zato što je silovao ženu u u selu (VIDEO)

Napisao admin

Bikram Sing Brama, kongresmen sjevernoindijijske države Asam, dobio je batine prilikom posjete selu Santipur pod optužbom mještana da je silovao ženu u čiju je kuću ušao u dva sata poslije ponoći.


Mještani biju političara (foto: youtube)

Ovaj incident, prema navodima stranih medija, pokazuje da se odnos javnosti u Indiji prema silovateljima mijenja nakon monstruoznog silovanja i prebijanja do smrti 23-godišnje studentkinje u autobusu u Nju Delhiju, piše Blic.

Indijskog političara mještani Santipura napali su dok je još boravio u selu, a Kumar Sanđeev Krišna, šef oblasne policije, rekao je da su ih obavijestili da je Brama silovao ženu u tom selu na granici sa Butanom.

Iako je izbjegao linč, Brama je dobio nekoliko udaraca od muškaraca, da bi ga zatim opkolile žene i počele da mu cijepaju odjeću i da ga udaraju. Mještani su potom političara predali policajcima koji su ga uhapsili.

U međuvremenu u Nju Delhiju, petorica silovatelja iz autobusa, među kojima je i maloljetnik, nalaze se pod policijskom zaštitom i još uvijek nije dovedena u sud zbog straha vlasti da bi moglo da dođe do linča.

Prema optužnici u koju je uvid imao list “Hindustan tajms”, najmlađi silovatelj je iščupao rukom unutrašnje organe 23-godišnje studentkinje i potom je dvaput silovao onesviješćenu i polumrtvu. Maloljetnik je takođe, prema optužnici, predložio da se nesretna djevojka potom izbaci gola iz autobusa.

cure.ba

Komentari

komentara