Moda

Klasični komadi – Oko 75 posto žena čuva odjeću u nadi da će opet biti moderna

Napisao admin

Gotovo 83 posto žena smatra kako svaka žena u svom ormaru treba imati klasične komade odjeća kao što su mala crna haljina ili baloner, otkrilo je istraživanje britanskog trgovačkog lanca Tesco.


Ormar (Foto: Cure.ba)

Nekadašnje klasične komade poput traper jakne i crne dolčevite zamijenili su novi, pa bi tako obavezan dio svake garderobe trebale biti skinny traperice, baloner, maksi haljina, balerinke i najlonke u boji kože, smatraju pripadnice ljepšeg spola.

Prosječna žena da tvrdi da je pola njezine garderobe u klasičnom stilu koji se može nositi i po nekoliko godina, dok je četvrtina ormara rezervirana za nove trendove, piše Daily Mail. Žene tvrde kako se ne ustručavaju potrošiti više novaca na klasične komade zato što znaju da će ih nositi godinama. Trećina njih priznaje da su takve komade odjeće naslijedile od roditelja ili rođaka, a dio njih tvrdi kako ih nose i više od 20 godina, potvrdila je studija, prenosi 24sata.

Gotovo tri četvrtine pripadnica ljepšeg spola zadržala je određenu odjeću u nadi da će opet postati moderna. Osim toga velik broj njih priznaje da najviše nose crnu boju, a slijede je bež, smeđa, bijela i siva nijanse.

– Prednost klasičnih komada odjeće jest to što ih možete kombinirati s trendovima, a kako se mogu nositi i po nekoliko godina možete uštedjeti puno novaca –  kažu iz tvrtke Tesco.

cure.ba

Komentari

komentara