Moda

Hladno vrijeme – Top 10 komada za ovu jesen (FOTO)

Napisao admin

Hladno vrijeme pokrenuće razmišljanje o jeseni i novim modnim trendovima i šta ćemo obući u hladnim mjesecima. Nadamo se da smo izabrali za vas one koje neće isčeznuti preko noći.


košulja (foto:cure.ba)

Prsluk

Prsluk je svakako nešto što ne može da isčezne preko noći. Možete izabrati elegantniji i kombinovati ga sa jednostavnom majicom i farmeriracama ili sve uradite da bude »šik« i obučete široke pantalone sa prugastim crtama i elegantnom bluzom. Trenutno su moderni i prsluci u »vojničkom stilu« koji pojačavaju grublji izgled. A ne smijete zaboraviti i kožu. Kožni prsluk je svakako komad kojeg morate imati u svom ormaru. Ako ga obučete preko debelog pulovera i kombinujete sa velikim i toplim šalom grijaće vas i zimi.

XXL kaput

Kaput bez posebnog oblika u modi je već neko vrijeme a njegova omiljenost još se povećava. To može biti i kaput vašeg dečka. Ne bojte se veličine nego taj kaput prihvatite sa svim njegovim odličnim karakteristikama.

Plisirana maksi suknja

Volumen je u modi i treba ga prihvatiti što prije. Tako romantična kao što je plisirana suknja  malo koji je komad odjeće.Plisiranu suknju moćemo kombinovati na više načina: sa visokim petama ili sa niskim čizmicama, sa elegantnim blejzerom ili sa kožnom jaknom. I moguće ga je kombinovati sa više modnih dodataka.

Pleteni puloveri

Nema ništa ljepše od mekog debelog pulovera. To je najomiljeniji komad garderobe u hladnim zimskim mjesecima i možemo ga nositi svaki dan. Budite  hrabri što se boja tiče ali nije ništa naopako ako upotrebljavate nježnije boje.

Koža

Rokersko ! Vještačka ili prava koža. To je svakako jedan od dodataka svake jeseni. Svakako je najbolji pravi kožni komad. Ali možete obući i suknju ili pantalone. A nećete promašiti i sa kožnom torbicom sa više nitni.

»Papine cipele«

Podsjećaju na dedine patike i sviđaju se i papi u Rimu. Modni svijet njima je oduševljen. Ali ako vam se to ne sviđa nemojte se previše truditi. A ako vam se sviđa onda to obujte pored uskih pantalona ili sa kratkom suknjim.

Pantalone sa štampanim uzorkom

Taj komad moramo ove jeseni posebno akcentirati. Šarene će ove jeseni u tmurnom vremenu itekako razveseliti sve. Ali pošto su »jak« komad treba paziti na modne dodatke da ne bi izgledali šareno kao noć u Africi. Još uvijek su nojomiljeniji uzorak sa cvijećem ili etno uzorak a nojbolje dođu do izražaja sa uskim pantalonama kombinovanim sa čizmicama ili cipelama sa visokom  petom.

Blejzer

Blejzer već dugo vremena nije nešto što se nosi samo u prelaznom periodu nego je to pravi modni dodatak. Vrijedi investirati u crni blejzer jer može biti spas u više navrata. Ali nećete promašiti ni sa blejzerom u nekoj boji, jer može doprinijeti da se razbije monotonost.

Košulja sa zanimljivim okovratnikom

Modni krik poslednjih nekoliko mjeseci je košulja sa posebnim okovratnikom. Pored nje ne trebate druge modne dodatke i sa takvom košuljom možete biti elegantni. Košulje možete nositi uz farmerke, suknje ali u tom slučaju kombinujte sa minimalno drugog nakita.

Jaka ogrlica

Jaka ogrlica može riješiti podosta modnih problema. Takozvane »statement ogrlice«, velike, pravo su rješenje. Dobro se slažu sa jednostavnom crnom haljinom ili bijelom košuljom, možemo je nositi preko dana ili uveće. Dobro se kombinuju sa dugim haljinama i tada nisu potrebni drugi dodaci.

cure.ba

Komentari

komentara