Moda

Jednostavni zaokret – Ažurirajte i osvježite svoj modni stil!

Napisao admin

Nema potrebe za ekstremnim promjenama. Niti za grozničavim šopingom. Par malih i jednostavnih zaokreta će probuditi vaš usnuli stil, bilo da je on klasičan, moderan ili nešto između.


Osvježite svoj modni stil (Foto: Cure.ba)

Ako imate boemski stil…

…dodajte malo strukture. Vi jednostavno volite duge, lepršave suknje, stari nakit, torbe sa resama i teške sandale, ali nekada previše ovih detalja mogu vaš izgled učiniti totalno zastarjelim. Blejzer po mjeri i ravna majica u istoj boji će vam pomoći da se brzo prebacite u 21. vijek, a izgledaćete svježe i elegantno.

Ako imate minimalistički stil…

…dodajte malo teksture. U ovoj kombinaciji još uvijek ima čistih linija i grafičkih oblika koji odražavaju geslo “manje je više”. U svakom slučaju, kvalitet elegantno uglađenih i jednostavnih silueta daje odjeći dubinu: posebno nam se sviđaju cik-cak linije na suknji te neobična ogrlica i kontrastne narukvice.

Ako imate štreberski stil…

…dodajte oštre detalje. Mokasine i klasični kaiš su prave odlike ovog stila. Međutim, zamijenite ih detaljima koji nisu “odobreni” za ovaj stil, kao što su glatka crna torba, štikle sa životinjskim uzorkom, optočeni kaiš te šiljaste naušnice. Kombinacija koja obara s nogu!

Ako imate retro stil…

…dodajte moderne detalje. Trik je u tome da ne želite bukvalan izgled, kao da ste izašli sa snimanja serije “Momci sa Medisona”. Kombinujte “staro” (nakit, cipele) sa “novim” (svjetlucava haljina, torbica i kaiš).

Ako imate damski stil…

…dodajte jarke boje. Najbrži nači da osvježite klasični ormar je da u njega ubacite boje. Samo par sitnih detalja, kao što su majica u jarkoj boji i neobične štikle, biće dovoljne da naprave veliku promjenu bez gubljenja grama prefinjenosti.

cure.ba

Komentari

komentara