Moda

Preporuke kreatora – Gola ramena, mreža i čipka detalji za ljeto

Napisao admin

Čipka, plise i izrezi na neočekivanim mjestima samo su dio trenda koji forsiraju modni kreatori za ovo ljeto. Riječ je o detaljima koji neočekivano mnogo mogu da učine za vašu figuru, naravno ukoliko ih pravilno koristite. Poslušajte savjete kreatora i modnih kuća poput “Diora”, “Prade”…


Čipka (Foto: Cure.ba)

Gola ramena

Ovaj trend odličan je za djevojke svih građa jer ne otkriva mnogo, a svakoj kombinaciji daje značajnu dozu ženstvenosti i seksepila. Odlično izgleda na lepršavim tunikama i krutim košuljama, ali i uskim i širokim majicama koje možete obući i na posao. Za elegantnije varijante opredijelite se za haljine na jedno rame ili one koje otkrivaju oba.

Plise

Plisirane suknje i haljine su idealne za visoke temperature, a izuzetno su ženstvene. Postoje dve vrste plisea – “nož” gdje je svaka falta posebna, sve su iste debljine i idu u istom pravcu, dok su “sunčevi zraci” varijanta u kojoj se falte šire. Najbolji izbor su maksi plise haljine, a ako ne volite dužinu do zemlje, opredijelite se za midi dužinu.

Mreža i Čipka

Mreža nas asocira na osamdeste godine, ali dame koje prate modu znaju da će je danas kombinovati nešto drugačije. Mreža može da se kombinuje uz ukrojene sakoe i kožne cipele sa visokom štiklom. Ovo je idealan stajling za izlazak. Zamka koju treba izbjeći kod čipke je pretjerivanje. Od vašeg ukusa zavisi koju ćete vrstu čipke nositi, elegantnu starinsku sa većim šarama, ili modernu i senzualnu sa manjim.

Drapirane suknje

Moguće je da pokažete stomak i ako nosite drapiranu suknju ili haljinu. „Dolce&Gabana“ su inspiraciju za svoje modele pronašli u Sofiji Loren.

Ljetna odijela

Ljetna odijela nisu pogodna da se nose u poslovnim varijantama, ali su veoma interesantan trend. Dostupna su u velikom spektru boja i mogu biti opšivena čipkom, a ispod možete da nosite košulju ili majicu. Obično se sastoje od blejzera i šortsa ili bermuda od istog materijala, piše Ženablic.

Karneri

Karneri se nose na svim odijevnim predmetima, čak i na obući. Možete pričvrstiti najobičniju maramu šnalom tako da pada u slojevima i na taj način dobiti trendi modni detalj. Kolekcija za ljeto 2012. Stele Makartni je dokaz da se karneri mogu kombinovati čak i sa aktuelnim floralnim trendom.

cure.ba

Komentari

komentara